Certified Agile Tester

Op 4 maart 2019  start voor de derde keer de vijfdaagse training ISQI Certified Agile Tester (inclusief certificering) bij IT Academy Noord-Nederland. Steeds meer organisaties werken volledig agile. Dit betekent vaak dat software wordt ontwikkeld in DevOps teams. Deze agile-aanpak heeft veel impact op het werk en de rol van de tester. International Software Quality Institute (ISQI) heeft daarom de nieuwe certificering en training Certified Agile Tester (CAT) ontwikkeld. Deze training is opgezet voor software testers die werken in een agile omgeving.

Tijdens de CAT training staat Agile-testing centraal, met daarin de toepassing van testmethoden en-technieken in een Agile-omgeving, de principes achter de Agile-aanpak voor softwareontwikkeling en de rol van testers in Agile-en andere projecten. Op de laatste trainingsdag staat een examentraining en het examen op het programma.

 

Certified Agile Tester

8,2
LeervormKlassikaal
Duur5 dagen
Start4 maart 2019
LocatieLeeuwarden (nader te bepalen)
Tijden9.00 - 16.00
Prijs€ 2495,- (excl. btw / incl. lesmateriaal, examen t.w.v. €400,-, lunch, koffie & thee)
ContactMark Veldkamp | 06-57536795
 
Beschikbare plaatsen
6/10
 
  Direct inschrijven »
  • Deel

Inhoud

De training Certified Agile Tester (CAT) kenmerkt zich door de praktische oefeningen, sterke theoretische basis, het behandelen van softskills en een hands-on benadering. Dit traject wordt gegeven door een gecertificeerde en geaccrediteerde trainer. Na afloop van de training ben je opgeleid tot ISQI (International Software Quality Institute) Certified Agile Tester.

Dag 1 (4 maart 2019) / Methods and Processes
Introduction, Daily Scrum, Problems with Traditional, Agile Manifesto & Principles, Agile Methods, Agile Process Option, Roles, Intro to Agile Exercise.

Dag 2 (5 maart 2019) / Planning
Requirements & specifications, Iteration, Release Planning, Task Board, Test Strategy, Estimation, Iteration Planning, Burndown Charts, Sprint Practice exercises.

Dag 3 (11 maart 2019) / Testing
Continuous Integration, Version Management, Pairing, Acceptance Criteria, Regression Testing, Defect Management, Testing Exercises

Dag 4 (12 maart 2019) / Teams
Test Automation, Non-functional Testing, Debt Technical Testing, TDD, Teams, Agile For Large Projects, Summery Testing Exercises.

Dag 5 (13 maart) / Examination
Consisting of a practical, theoretical and soft skills assessment.

Tijdens het traject wordt gewerkt met het officiële ISQI trainingsmateriaal en het materiaal wordt in het Engels aangeboden. Het examen kan ook in het Nederlands worden gemaakt. De deelnemers dienen zelf te beschikken over een laptop.

Doelgroep

De training is bedoeld voor testers, test-coördinatoren en test-managers die momenteel in een Agile-omgeving werken. Daarnaast is deze training geschikt voor professionals die geïnteresseerd zijn in testactiviteiten binnen Agile, denk hierbij aan projectmanagers of ontwikkelaars. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij beschikken over een basiskennis van een gestructureerde testmethode en ervaring hebben met testen.

Resultaat na de training:

Na het volgen van de training:

  • kent u de principes van de Agile-benadering van softwareontwikkeling;
  • begrijpt u de verschillen tussen de rollen van testers in Agile en non-agile projecten;
  • levert u een positieve bijdrage binnen een Agile-team gericht op testen;
  • kent u de uitdagingen en problemen gericht op niet-testende activiteiten binnen een Agile-team;
  • beschikt u over de softskills die vereist zijn om succesvol binnen een Agile-team te werken.

Diploma 
Na het succesvol afsluiten van de training en het examen ontvang je het internationale erkende certificaat CAT. 


Planning

Dag 1 Methods & Process 4 maart 2019
Dag 2 Planning 5 maart 2019
Dag 3 Testing 11 maart 2019
Dag 4 Teams 12 maart 2019
Dag 5 Examentraining en examen 13 maart 2019
  • Opleidingen en trainingen in Noord-Nederland: dichtbij en goed bereikbaar
  • Verbreed je netwerk en leer samen met medewerkers van andere organisaties
Contactformulier