Business Analyse

Veranderingen ziet u als een uitdaging, problemen uiteenrafelen is u op het lijf geschreven en uw interesses liggen bij het verbeteren van eigen analytische en communicatieve vaardigheden. De cursus Business Analyse gaat naast deze
aspecten in op het verandertraject van een organisatie. Tijdens deze cursus wordt duidelijk hoe u vanuit een probleemanalyse een advies kunt opstellen gericht op een veranderingstraject. U leert op basis van deze analyse de eisen (requirements) op te stellen voor een vervolgtraject waarin een ICT-systeem wordt ontworpen en gebouwd.

 

Business Analyse

LeervormDeeltijd
Duur5 maanden (1 semester)
Start2 september 2019
LocatieZernikeplein 11, 9747 AS, Groningen
TijdenMaandags: 13.30 - 21.30 uur
Prijs€ 2500 (vrij van BTW)
Literatuurkosten circa €350,-
ContactMark Veldkamp | 06-57536795
  Inschrijven » Download pdf »
 • Deel

Opzet van de cursus

Business Analyse is een basismodule van de deeltijdopleiding HBO-ICT. Eén dag in de week schuift u van 13.30-21.30 uur aan bij het voor deze opleiding uitgewerkte lesprogramma. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt in een omgeving waar ICT een rol speelt. Alle deelnemers aan de cursus brengen hun eigen kennis en ervaring in. U bouwt aan een netwerk van collega’s. Daarnaast bereidt u de lessen voor door zelfstudie, ondersteund door de elektronische leeromgeving. In de lessen wordt van u een actieve participatie verwacht. Onze ervaren docenten gaan in op wat er is voorbereid en diepen dit uit. De werkvormen die de docenten hanteren zijn gevarieerd, activerend, ‘blended’ (via digitale en traditionele weg) en sluiten aan op het ‘flipped classroom’ principe waarin studenten de les goed voorbereiden en tijdens de les samen actief bezig zijn met de leerstof.

Wat staat er straks op mijn CV

Na het afronden van de cursus Business Analyse kunt u
onder andere:

 • een organisatie gestructureerd beschrijven;
 • bedrijfskundige problemen benoemen, kwantificeren en classificeren;
 • een business analyse-traject plannen en uitvoeren;
 • requirements opstellen en visualiseren voor een nieuw te ontwikkelen applicatie die aansluit op de business analyse;
 • een opdrachtgever adviseren;
 • mondeling en schriftelijk rapporteren;
 • een eenvoudig onderzoek opzetten en uitvoeren.

Curriculum

Studielast

Deze cursus duurt een half jaar en heeft een studielast van 30 punten (1 punt staat voor 28 uur studiebelasting). De 30 punten zijn opgedeeld in: 20 punten van het centrale thema (theorie en opdrachten) en 10 punten praktijk. De cursus Business Analyse komt neer op de volgende wekelijkse tijdsinvestering:

 • Colleges en Professional Skills (8 uur);
 • Praktijkopdracht op het werk (12 – 16 uur);
 • Zelfstudie (12 – 16 uur).

Praktisch

Doelgroep: U werkt op MBO+ niveau en kunt uw praktijkopdrachten maken in een omgeving die relevant is voor Business Analyse. Werkt u niet in een voor deze cursus relevante werkomgeving? Dan kunt u zelf een relevante praktijkomgeving regelen. Hou er rekening mee dat u alleen wordt toegelaten tot de opleiding als u een werkgeversverklaring indient.

Certificaat: Bij succesvolle afronding ontvangt u een certificaat van deelname.

Contactformulier