Secure Programming

IT Academy Noord-Nederland heeft op verzoek van een van haar relaties een nieuwe training Secure Programming ontwikkeld. In deze tweedaagse training staan de basisprincipes van veilig programmeren centraal.

Tijdens de training Secure Programming wordt academische kennis van dit vakgebied gecombineerd met kennis uit de praktijk. De training wordt verzorgd door ervaren securitydocenten in samenwerking met een trainer/ hacker uit het werkveld. Het traject is ontwikkeld voor o.a. developers, testers en/of beheerders. 

*Let op: Secure Programming is een van de nieuwste trajecten van de IT Academy. Daarom bieden wij het traject eenmalig aan tegen een introductietarief (normaliter €1245,- excl. btw).  

 

Secure Programming

LeervormTraining
Duur2 dagen
Start27 november 2019
LocatieLaan Corpus den Hoorn 300, Groningen (Meerwold)
Tijden9.00 - 16.00 uur
Prijs€895,- (eenmalige prijs, excl. btw)
ContactMark Veldkamp | 06-57536795
 
Beschikbare plaatsen
9/12
 
  Direct inschrijven »
 • Deel

Inhoud

Informatiebeveiliging is een belangrijk onderwerp voor organisaties en ontwikkelaars. Voorheen werd nieuw ontwikkelde software van een ontwikkelteam vaak nog gereviewed door een security-team voordat het in productie ging. Tegenwoordig komt die verantwoordelijkheid (security-testen) steeds meer te liggen bij het ontwikkelteam zelf. Hierdoor is het belangrijk dat de medewerkers van het team beschikken over kennis van de secure development lifecycle en van secure programming. Op basis van deze kennis zijn zij bewust van risico’s en hebben zij kennis van de meest voorkomende kwetsbaarheden. Tijdens de training Secure Programming leren de deelnemers hoe zij kwetsbaarheden kunnen voorkomen en zijn zij in staat om zelf de correcte code te schrijven.

Hieronder de inhoud van de tweedaagse training:

 • Introductie Secure Programming aan de hand van de secure development lifecycle (1 dagdeel)
 • Codevoorbeelden aan de hand van de OWASP top 10 (3 dagdelen)
  • wat is de kwetsbaarheid;
  • hoe deze werkt en misbruikt kan worden door een aanvaller;
  • welke principes van secure programming worden geschonden;  
  • hoe kan deze code correct geschreven worden;
  • tooling.

Aan de hand van de OWASP top-10 worden codevoorbeelden gepresenteerd waarmee de deelnemers aan de slag kunnen. De codevoorbeelden staan onder andere uit: JavaScript, Java, PHP en XML.

Resultaat

Na het succesvol afsluiten van de training ontvangen deelnemers een certificaat van deelname van IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.

Doelgroep

De training Secure Programming is ontwikkeld voor developers, testers en/of beheerders. Basiskennis van en enige ervaring met programmeren is een vereiste voor het succesvol doorlopen van de training.

Planning

27 en 28 november 2019

Contactformulier