SNS Klantenservice

De Volksbank is een Nederlandse bank en de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. De bank richt zich op het aanbieden van hypotheek-, betaal- en spaarproducten voor particulieren. Bij de SNS Bank in Groningen is een Centraal Klantteam gevestigd. De Klantteams vormen het hart van de SNS organisatie en richten zich met name op de consumenten en de klein zakelijke markt.

 

SNS Klantenservice

  • Adres
    Croeselaan 1
  • Plaats
    3521 BJ Utrecht
  • Deel

Roy Warffemius en Marcel Duzink | Leergang Agile

Roy Warffemius en Marcel Duzink zijn werkzaam bij de SNS Bank als Expert Centraal Klantteam in Groningen. In januari 2019 zijn zij gestart met de zesdaagse leergang Agile van IT Academy Noord-Nederland. Sinds een aantal jaar werken zij deels met de agile-principes zoals Scrum, en werken ze veel met continue verbeteren (lean/ PDCA).

“We hebben beide voor deze leergang gekozen, omdat onze afdeling zich hierin nog verder kan ontwikkelen. Door deze leergang willen we de afdeling, onze collega’s en onszelf verder helpen.”


 
Roy Warffemius
Roy Warffemius
Marcel Duzink
Marcel Duzink

In de praktijk

Begin maart hebben zij de leergang afgerond en ze zijn druk bezig om onderdelen van de leergang toe te passen in hun huidige werk. “Een klein voorbeeld waarmee we al begonnen zijn, is om de retrospective vanuit SCRUM toe te passen om een overleg op een andere manier af te sluiten en hierdoor meer met energie en positiviteit de vergadering af te sluiten. Ook willen wij aan de slag met system thinking, kijken waar het probleem nu echt ontstaat en daar aan beginnen. Daarnaast willen we met liberating structures en moving motivators op een andere manier informatie inwinnen bij de teams waar we mee samenwerken”.

De implementatie van de geleerde vaardigheden tijdens de leergang gaat voorspoedig binnen het team. “We zitten natuurlijk nog in een beginstadium, maar collega’s hebben tot nu toe positief gereageerd op de inbreng en bijdrage die we hebben geleverd vanuit de leergang.”

Door de brede kennis die we gekregen hebben, kunnen we verschillende methodes inzetten op verschillende momenten


Dé Agile-aanpak

“Is er 1 aanpak? Wij hebben veel geleerd in de leergang en hebben verschillende handvaten gekregen die we gaan inzetten op verschillende momenten. Onze afdeling is geen IT-afdeling: hierdoor richten we ons vooral op de onderdelen die voor ons meerwaarde hebben. Door de brede kennis die we gekregen hebben, kunnen we verschillende methodes inzetten op verschillende momenten.”

Op de vraag of zij de leergang Agile aanraden, antwoorden zij: “Absoluut. Je begint bij de basis en je krijgt veel theoretische kennis en praktische handvaten in de zesdaagse leergang, die je vrijwel direct kunt toepassen in de praktijk”. Daarnaast voegen zij eraan toe dat ze graag nog meer diepgang willen op sommige onderwerpen en nog willen leren waar te beginnen met een aantal onderwerpen.


 
  • Meer weten over de leergang Agile?