Over ons

Samen voor een krachtige economie in een mooi Noord-Nederland

Noord-Nederland is het waard om zich te kunnen blijven ontwikkelen als regio waar alle ruimte is om te leren, te werken, te ondernemen en te leven. Wij werken voortdurend aan het matchen van het aanbod van kennisinstellingen en opleiders aan de veranderende vraag van de sector om daarmee studenten, professionals en werkzoekenden de beste opleiding te bieden en het bedrijfsleven de best opgeleide mensen.

ICT vervult een belangrijke rol in het primaire proces van praktisch iedere organisatie. Daarnaast is de online- & ICT-sector een belangrijke groeimarkt in deze regio en een aanjager van ontwikkelingen in andere sectoren. We willen de potentie en toegevoegde waarde van deze sector verder versterken door structurele integrale samenwerking te realiseren tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden: samen zijn wij verantwoordelijk voor onderzoek en een optimaal opleidingsaanbod. Via dat aanbod, onderzoek en het versterken van netwerken willen we noordelijke bedrijven blijvend voorop laten lopen.  Voor meer informatie betreffende onze plannen kunt u onze missie & ambities raadplegen. 


Samen groeien
IT Academy Noord-Nederland is in 2014 opgericht door een aantal vooraanstaande partijen in het Noorden. De IT Academy is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen welke een belangrijke faciliterende, organisatorische en inhoudelijke rol heeft, en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Samenwerking Noord. Tenslotte wordt de IT Academy ondersteund door Provincie en Gemeente Groningen.Lees meer: onze brochure en Facts & Figures 2014-2016

  1. IT Academy brochure(5 MB)
  2. Facts & Figures 2014-2016(144 kB)

Roland Hiemstra

Directeur
In september 2014 is IT Academy Noord-Nederland van start gegaan. Roland Hiemstra, MA, EMIM, leidt het team achter deze academy. Zijn ervaring in (IT) management en werkachtergrond bij de politie, Yacht, Gemeente Groningen, Gasunie en de Hanzehogeschool staan aan de basis van de inspanningen die hij verricht t.b.v. de IT Academy.


Mark Veldkamp

Productmanager
Als productmanager binnen het programmateam van IT Academy Noord-Nederland is Mark de schakel tussen de opleidingsbehoefte van individuen en organisaties en het aanbod van de IT Academy. Met verschillende sales, marketing en productmanagement functies bij XTG en IDée ICT Opleidingsgroep op zijn cv brengt hij waardevolle kennis van de IT-opleidingen markt met zich mee, zowel aan de vraag- als de aanbodzijde.  


Mitchell Dröge

Marketing & Communicatie 
Mitchell Dröge, MSc, is binnen de IT Academy verantwoordelijk voor de marketing & communicatie. Hij heeft zowel een bedrijfskundige als een economische achtergrond en is sinds 2011 actief in het (online) marketing & communicatie domein. Mitchell kenmerkt zich door zijn passie voor klantvriendelijkheid, affiniteit met technologie en internationale blik. 


Esther Terpstra

Communicatie & Onderwijsondersteuning 
Esther heeft haar Bachelor of Communication behaald aan de Hanzehogeschool Groningen en wordt ingezet voor een breed scala aan marketing-en communicatieactiviteiten. Daarnaast houdt zij zich bezig met het plannen en organiseren van de door de IT Academy aangeboden opleidingen en evenementen.