IT Service Management & Security

Het minimaliseren van het aantal ICT-storingen, waken over cyberaanvallen, skimming, virusmails en zorgen dat applicaties aansluiten op bedrijfsprocessen: het succes van uw ICT-beheerorganisatie is een tevreden klant. Na afloop van deze cursus weet u welke ICT-processen essentieel zijn voor een effectieve en efficiënte dienstverlening en welke aspecten van belang zijn bij het beveiligen en beheren van een IT-infrastructuur. Het beveiligen van netwerken tegen cybercrime is tegenwoordig een absolute noodzaak.

 

IT Service Management & Security

LeervormDeeltijd
Duur5 maanden (1 semester)
Start7 september 2020
LocatieZernikeplein 11, 9747 AS, Groningen
TijdenMaandags: 13.30 - 21.30 uur
Prijs€ 2500 (vrij van BTW)
ContactMark Veldkamp | 06-57536795
  Inschrijven » Download pdf »
  • Deel

Opzet van de cursus

IT Service Management & Security is een basismodule van de deeltijdopleiding HBO-ICT. Eén dag in de week schuift u van 13.30-21.30 uur aan bij het voor deze opleiding uitgewerkte lesprogramma. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt in een omgeving waar ICT een rol speelt. Alle deelnemers aan de cursus brengen hun eigen kennis en ervaring in. U bouwt aan een netwerk van collega’s. Daarnaast bereidt u de lessen voor door zelfstudie, ondersteunend door de elektronische leeromgeving. In de lessen wordt van u een actieve participatie verwacht. Onze ervaren docenten gaan in op wat er is voorbereid en diepen dit uit. De werkvormen die de docenten hanteren zijn gevarieerd, activerend, ‘blended’ (via digitale en traditionele weg) en sluiten aan op het ‘flipped classroom’ principe waarin studenten de les goed voorbereiden en tijdens de les samen actief bezig zijn met de leerstof.

Studielast

Deze cursus duurt een half jaar en heeft een studielast van 30 punten (1 punt staat voor 28 uur studiebelasting). De 30 punten zijn opgedeeld in: 20 punten van het centrale thema (theorie en opdrachten) en 10 punten praktijk. De cursus IT Service Management & Security komt neer op de volgende wekelijkse tijdsinvestering:

  • Colleges en Professional Skills (8 uur);
  • Praktijkopdracht op het werk (12 – 16 uur);
  • Zelfstudie (12 – 16 uur).

Praktisch

Doelgroep: U werkt op MBO+ niveau en kunt uw praktijkopdrachten maken in een omgeving die relevant is voor ICT beheer/ Security. Werkt u niet in een voor deze cursus relevante werkomgeving? Dan kunt u zelf een relevante praktijkomgeving regelen. Hou er rekening mee dat u alleen wordt toegelaten tot de opleiding als u een werkgeversverklaring indient.

Certificaat: Bij succesvolle afronding ontvangt u een certificaat van deelname. 

Curriculum

Wat staat er straks op mijn CV

Na het afronden van de cursus IT Service Management &Security kunt u onder andere:

  • de essentiële IT-beheerprocessen inrichten;
  • benoemen welke security problemen kunnen optreden in een IT-omgeving;
  • bepalen welke maatregelen er organisatorisch en/ of technisch genomen moeten worden om het beveiligingsniveau van de infrastructuur te verhogen;
  • onderzoeksvaardigheden inzetten bij het onderzoeken van de IT-omgeving;
  • projectmanagement methodes
Contactformulier