IT Architecturen

Een informatiesysteem bestaat uit verschillende architecturen, zoals (1) personen die een (2) applicatie gebruiken bij het uitvoeren van (3) processen. De applicatie draait in een (4) softwareomgeving op een geheel van (5) hardware. Hoe software- en hardware lagen in elkaar zitten en hoe deze lagen samenwerken komen aan de orde in de cursus IT Architecturen. Daarnaast komen ook onderwerpen als Enterprise Architecturen en Business Process Management (BPM) aan de orde tijdens de cursus IT Architecturen.

 

IT Architecturen

LeervormDeeltijd
Duur5 maanden (1 semester)
Startfebruari 2020
LocatieZernikeplein 11, 9747 AS, Groningen
Tijden13.30 - 21.30 uur
Prijs€ 2500,- vrij van btw
ContactMark Veldkamp | 06-57536795
  Inschrijven » Download pdf »
  • Deel

Inhoud

IT Architecturen is een basismodule van de deeltijdopleiding HBO-ICT. Eén dag in de week schuift u van 13.30-21.30 uur aan bij het voor deze opleiding uitgewerkte lesprogramma. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt in een omgeving waar ICT een rol speelt. Alle deelnemers aan de cursus brengen hun eigen kennis en ervaring in. U bouwt aan een netwerk van collega’s. Daarnaast bereidt u de lessen voor door zelfstudie, ondersteund door de elektronische leeromgeving. In de lessen wordt van u een actieve participatie verwacht. Onze ervaren docenten gaan in op wat er is voorbereid en diepen dit uit. De werkvormen die de docenten hanteren zijn gevarieerd, activerend, ‘blended’ (via digitale en traditionele weg) en sluiten aan op het ‘flipped classroom’ principe waarin studenten de les goed voorbereiden en tijdens de les samen actief bezig zijn met de leerstof.

Wat staat er straks op je CV
Na het afronden van de cursus IT Architecturen kunt u onder andere:
• benoemen hoe een informatiearchitectuur eruit ziet;
• een computerarchitectuur analyseren en aanpassen;
• basiscomponenten van een modern besturingssysteem kennen en weergeven welke functie ze vervullen;
• de basisprincipes van netwerken benoemen en weergeven welke functie deze vervullen;
• mondeling en schriftelijk rapporten in het Engels.

 

Voor wie?

  • U werkt op MBO+niveau en kunt praktijkopdrachten maken in een omgeving die relevant is voor Softwareontwikkeling.
  • U werkt op MBO+niveau en kunt praktijkopdrachten maken in een omgeving die relevant is voor IT infrastructuurbeheer.
  • U werkt op MBO+niveau  maar niet in een voor Softwareontwikkeling of IT infrastructuurbeheer relevante omgeving.

Resultaat

IT Architecturen is onderdeel (module) van de bachelor opleiding HBO-ICT deeltijd van de Hanzehogeschool Groningen. Als u de cursus met een voldoende afrondt, ontvangt u van de Hanzehogeschool een certificaat van deelname. Op het certificaat staan de afgeronde onderdelen en de studielast in termen van credits. Als u later besluit om toch voor het bachelordiploma HBO-ICT te gaan, kunt u dit certificaat verzilveren in de vorm van vrijstellingen.

Studielast

Deze cursus duurt een half jaar en heeft een studielast van 30 punten (1 punt staat voor 28 uur studiebelasting). De 30 punten zijn opgedeeld in: 20 punten van het centrale thema (theorie en opdrachten)/ verdiepingen en 10 punten praktijk. De cursus IT Architecturen komt neer op de volgende wekelijkse tijdsinvestering:
• Colleges en werkplekleren bijeenkomsten(8 uur);
• Praktijkopdracht op het werk (12 – 16 uur);
• Zelfstudie (12 – 16 uur).

Contactformulier