Digitale Transformatie

Bedrijven als Apple, Google en Amazon behoren tot de grootste bedrijven ter wereld. Daarnaast zijn er legio voorbeelden van start-ups die in korte tijd de wereld veroveren. Denk bijvoorbeeld aan Uber, Airbnb en het Nederlandse bedrijf Adyen. Deze technologische bedrijven en start-ups zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zij maken gebruik van de kracht van technologie en zetten dit op de juiste manier in voor de organisatie.

IT Academy Noord-Nederland start op 29 oktober de tweede editie van de driedaagse leergang Digitale Transformatie. Tijdens deze leergang laten we zien waarom deze bedrijven zo succesvol zijn. Deelnemers worden uitgebreid geïnformeerd over de organisatie en business modellen van deze bedrijven en de technologieën die zij inzetten, waaronder Artificial Intelligence en Virtual Reality.

De leergang Digitale Transformatie is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden, coördinatoren, ondernemers en managers die meer willen weten over de organisatiemodellen en de technologieën waarmee deze succesvolle IT-bedrijven de wereld mee veranderen.  

 

Digitale Transformatie

Leervormklassikaal
Duur3 dagen
Start29 oktober 2019
LocatieHanzehogeschool Groningen
Tijden9.00 - 17.00
Prijs€1895,- (excl. btw/ inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch)
ContactMark Veldkamp | 06-57536795
 
Beschikbare plaatsen
10/12
 
  Direct inschrijven »
 • Deel

Inhoud

Op 29 oktober start de tweede editie van de leergang Digitale Transformatie. De leergang bestaat uit drie dagen, te weten: Organisatie & businessmodellen, Technologieën en Design Thinking.

Organisatie & businessmodellen
Tijdens de eerste dag staan het businessmodel en werkwijze van succesvolle technologische bedrijven centraal. Zij geloven dat hun product of dienst het verschil kan maken in deze samenleving. Hiermee maken deze bedrijven het verschil ten opzichte van hun concurrenten. Deze gedachte gaat vaak samen met een kleine, compacte organisatie en een zeer efficiënte manier van werken. Zoals het werken in zelfsturende teams. Het businessmodel en de gekozen werkwijze zijn de basis van het succes. Daarnaast gaan we kijken wat voor effecten technologieën hebben voor organisaties op korte en lange termijn. 

Technologieën en beveiliging
De tweede dag komen verschillende technologieën aan bod. Denk hierbij aan Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR), Blockchain en Augumented Reality (AR). Welke technologieën bieden kansen voor jouw organisatie? Er wordt besproken wat deze technologieën inhouden, hoe ze werken en hoe je ze kan toepassen in de organisatie. Daarnaast besteden we aandacht aan (cyber) security en ethiek. 

Workshop Design Thinking
Hoe kan je jouw organisatie voorbereiden op de digitale toekomst? Middels een workshop Design Thinking wordt het geleerde van de eerste twee dagen in de praktijk gebracht. Met behulp van van deze methodiek gaan we in op wat je kan leren van hedendaagse businessmodellen en technologieën. Daarnaast wordt gekeken hoe deze modellen ingezet kunnen worden binnen een eigen organisatie om te innoveren of om nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen.

Doelgroep

De leergang is speciaal ontwikkeld voor coördinatoren, ondernemers, leidinggevenden en managers die de kracht van technologie willen inzetten om hun organisatie voor te bereiden op de (technologische) toekomst.

Resultaat na afronding

Na afronding van deze leergang: 

 • Heb je inzicht in de huidige toekomstige ontwikkelingen in de IT;
 • Ben je bekend met het succes van start-ups en de onderliggende businessmodellen en werkwijzen;
 • Heb je kennis van technologieën zoals Artificial Intelligence, Big data, Blockchain en Mixed reality;
 • Kan je de impact van nieuwe businessmodellen en technologieën vertalen naar jouw organisatie;
 • Kan jij je organisatie voorbereiden op de toekomst.

Bart Jan Hoekman, MA

Bart Jan is hogeschooldocent Technology bij de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van de Hanzehogeschool Groningen. Bart Jan is verantwoordelijk voor alle techniek en technologie binnen het curriculum van de opleiding. 

Hij heeft een voorliefde voor nieuwe technologische innovaties en heeft zich altijd bezig gehouden met de usability (gebruikersvriendelijkheid) van nieuwe producten/diensten.

Nieuwe technologieën kunnen het leven van de gebruiker verreiken en vergemakkelijken door het creëren van een betere user experience (gebruikers ervaring). Binnen de opleiding Communication & Multimedia Design leiden we onze studenten op tot creatieve ontwerpers die digitale interactieve toepassingen maken gericht op het verbeteren van het leven van de gebruiker. 
 

 


Niek Huizenga, Msc. BA

Niek Huizenga is hogeschooldocent Ondernemerschap bij de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van de Hanzehogeschool. Hij is verantwoordelijk voor de leerlijn ondernemerschap binnen het curriculum en doceert vakken op het gebied van ondernemende houding, business planning en innovatie. Naast het docentschap is hij oprichter en eigenaar van het Launch Cafe, een Groningse broedplaats van meer dan 150 jonge ondernemers. Niek is betrokken bij diverse startups als adviseur, mentor of investeerder.

Een van zijn grootste interessegebieden is de wijze waarop technologie de samenleving aan het veranderen is. De wereld wordt kleiner, maar complexer en de levenscyclus van bedrijven wordt steeds korter. We leven in een tijd vol met nieuwe kansen. Om hier succesvol mee om te gaan is een ondernemende houding essentieel. Het is dan ook logisch dat ondernemerschap een speerpunt is binnen de opleiding CMD.

 


Programma

29 oktober | Organisatie & businessmodellen

 • Introductie + kennismaking
 • Huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen
 • Exponentiële organisaties en businessmodellen (het succes van start-ups)
 • Werkwijze en methodieken (o.a. Agile, lean start-up, design thinking )

5 november | Technologieën en beveiliging

 • Big Data & Artificial Intelligence
 • Virtual/Augmented Reality
 • Blockchain
 • (Cyber)security en ethiek

12 november | Workshop Design Thinking

 • Maak jouw organisatie future-proof door te innoveren met nieuwe
  businessmodellen, methodieken en de inzet van technologie.
Contactformulier