Agile-PRINCE2 workshop

IT Academy Noord-Nederland organiseert op 22 juni nogmaals een Agile-PRINCE2 workshop exclusief voor medewerkers van bij Samenwerking Noord aangesloten organisaties. Tegenwoordig kiezen veel (grote) organisaties ervoor om projectbesturing volgens PRINCE2 te doen en de uitvoering Agile, echter verschillen de werkwijze en onderliggende methodieken sterk van elkaar. Deze eendaagse workshop hebben we gezamenlijk ontwikkeld met Samenwerking Noord en Sandra Warmolts. Onder leiding van deze ervaren Agile projectmanager worden projectmanagers/projectleiders van Samenwerking Noord organisaties met elkaar in contact gebracht om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen. Tegen het eind van de workshop kan een ieder bepalen hoe PRINCE2 en Agile (Scrum) elkaar aanvullen en uitsluiten. 

 

Agile-PRINCE2 workshop

LeervormKlassikaal
Duur1 dagdeel
Start22 juni 2017
LocatieHanzehogeschool Groningen
Tijden14.00 - 17.00
Prijs€195 (excl. BTW)
ContactMark Veldkamp | 0657536795
  Direct inschrijven »
  • Deel

Inhoud

De workshop start met een korte introductie over Agile en de te behandelen onderwerpen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Stuurgroep ten opzichte van product owner en stakeholders.
  • Wijzigingen binnen PRINCE2 ten opzichte van wijzigingen binnen Agile scrum.
  • PRINCE2 cultuur ten opzichte van Agile cultuur (Agile waarden).
  • Projectplan ten opzichte van Product Backlog.

De onderwerpen worden in deelgroepen besproken en bediscussieerd. Ieder groepje krijgt één onderwerp. De resultaten worden per deelgroep aan de hele groep gepresenteerd. Per onderwerp wordt er een gezamenlijke uitgebreide discussie gevoerd.
 

Sandra Warmolts

Sandra Warmolts verzorgt de workshops en is een ervaren Lean Agile Coach en Agile Projectmanager. Daarnaast verzorgt zij voor de IT Academy de training Scrum Master en Scrum Product Owner.

Doelgroep

De workshop is opgezet voor ervaren PRINCE2 projectmanagers en projectleiders. Kennis van PRINCE2 op projectmanagementniveau en kennis en ervaring met agile werken is vereist.

Resultaat

IT Academy organiseert de workshops en zorgt voor een round-up. De resultaten worden teruggekoppeld aan de deelnemers. Daarnaast zal de IT Academy de totale round-up terugkoppelen aan de Project Managers pool van Samenwerking Noord.

Tegen het eind van de workshop en n.a.v. de round-up van de workshops kan een ieder bepalen hoe PRINCE2 en Agile (Scrum) elkaar aanvullen en uitsluiten.  

Datum

Donderdag 22 juni: 's middags van 14.00 tot 17.00 uur. (aansluitend een borrel)

Contactformulier