Onderzoek

Toepassingsgericht onderzoek

Uw organisatie voorop laten lopen op ICT-gebied, daar helpen wij u graag mee. Wij bieden oplossingen voor alle ICT-vraagstukken binnen uw organisatie waardoor u mee kunt draaien in de voorhoede van uw sector.

Hierbij maken wij gebruik van de expertise van de lokale kennisinstellingen. Ons streven is dat de onderzoeken gelieerd zijn aan de speerpunten van het Noorden, zoals energie, healthy ageing en water- en sensortechnologie. Echter staan wij absoluut open voor andere onderwerpen. 

Wilt u gebruik maken van deze dienst en het innovatief vermogen van uw organisatie een zet in de juiste richting geven? Neem dan contact met ons op, wij gaan namelijk graag met u in gesprek.


ICT-vakmanschap in Noord-Nederland

In opdracht van IT Academy Noord-Nederland hebben onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), onder leiding van prof. dr. Jacques Zeelen, een vooronderzoek gedaan naar de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt in de noordelijke ICT-sector. Hierin constateren zij dat er veel potentie is onder vooral mbo niveau 4 studenten op het gebied van ICT-vakmanschap. De resultaten moeten een weg banen voor een tweejarig ontwikkelings- en onderzoeksproject waarbij mbo-studenten volgens het action learning principe hetgeen wat ze leren direct toepassen binnen een participerend bedrijf. 


IT Academy onderzoeken

  1. Vooronderzoek ICT-vakmanschapsontwikkeling in Noord-Nederland(1,1 MB)

Kennisdeling

Naast onderzoek dat plaatsvindt onder de vlag van IT Academy Noord-Nederland treft u hier ook onderzoeksresultaten van andere partijen. Hiermee probeert de IT Academy zijn steentje bij de dragen bij het delen van kennis en daarmee het sterker maken van de ICT-sector in het Noorden. Heeft u een interessant ICT-onderzoek dat u graag openbaar wilt maken? Neem dan a.u.b. contact met ons op.   

Onderzoeken van andere organisaties

  1. ICT, kennis en economie 2016 - CBS(6,3 MB)
  2. E-Health: ICT en Zorg - Hanzehogeschool Groningen(6,1 MB)
  3. ICT kennis en economie 2014 - CBS(1,9 MB)
  4. De ICT'er bestaat niet - Dialogic(1,7 MB)