Zevende editie IT Academy colleges: Future of Technology

29-01-2018

Op dinsdag 20 februari organiseert IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van Hanzehogeschool Groningen, alweer de zevende editie van haar gratis IT Academy colleges. Deze editie staat in het teken van Future of Technology. Tussen 15.00 – 17.00 uur geeft Ilja Plutschouw, docent Communication & Multimedia Design (CMD) en onderzoeker bij het lectoraat User-Centered Design, een college over de nieuwste technologieën. Tijdens dit college wordt gekeken naar de rol van technologie in de toekomst en de mogelijke invloed hiervan op het dagelijkse leven. Het college vindt plaats in congres- en vergaderruimte Hét Kasteel dat beschikbaar is gesteld door Noorderpoort en is voor professionals, werkzoekenden en studenten.

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven en in de toekomst wordt dit alleen maar groter. Ilja Plutschouw spreekt tijdens het college over wat er momenteel speelt op dit gebied en wat er aan zit te komen. Tijdens het college worden de deelnemers op de hoogte gebracht van de technologieën die op dit moment al beschikbaar zijn. Er wordt een overzicht gegeven om te kunnen begrijpen wat de invloed van technologie in de toekomst kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Robots in een magazijn en de mogelijkheden van Augumented Reality (AR). We proberen wat onzekerheid weg te nemen, want hoe meer we weten, hoe meer we erover kunnen nadenken en kunnen inspelen op de problemen die kunnen ontstaan. Tijdens dit interactieve college gaan we in discussie over de impact, de voordelen en problemen van bepaalde technologie. Onderwerpen zoals Artificial Intelligence, Natural User Interfaces, Virtual Reality en AR zullen de revue passeren. Gedurende de netwerkborrel vindt er een demonstratie plaats van beschikbare technologie. Inschrijven voor het college is hier mogelijk.

IT Academy colleges is ontstaan om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden. Deze unieke colleges kenmerken zich door de nieuwste online/ICT-trends en ontwikkelingen en worden verzorgd door hoogleraren, docenten van de noordelijke kennisinstellingen en experts uit het werkveld. De colleges worden bezocht door een zeer divers publiek en zijn gratis toegankelijk. Eerdere edities stonden in het teken van onder andere: Blockchain, Data Science en Gamification.

  • Deel