Zeer gemotiveerde kandidaten op tweede werkgeversmarkt Make IT Work

05-06-2019

Op 4 juni vond de tweede werkgeversmarkt van het omscholingstraject Make IT Work plaats in Noord-Nederland. De kandidaten voor cohort 2: Software Engineering hebben tijdens deze sessie hun mogelijke toekomstige werkgever ontmoet. Zij hebben het strenge online assessment gehaald en willen zich laten omscholen naar een baan in de IT. IT Academy Noord-Nederland organiseerde deze werkgeversmarkt in het techniekgebouw van de Hanzehogeschool Groningen.

De werkgeversmarkt is één van de onderdelen van het omscholingstraject Make IT Work. Kandidaten met een hbo-/ wo-diploma die zich willen laten omscholen naar een baan in de IT doorlopen als eerste een streng online assessment en worden vervolgens uitgenodigd op een voorbereidingsdag. Tijdens de voorbereidingsdag op 28 mei volgden de kandidaten een motivatie-en sollicitatieworkshop om zich optimaal voor te bereiden op de werkgeversmarkt. Tijdens deze voorbereidingsdag deelden de huidige deelnemers van het omscholingstraject (cohort 1) hun ervaringen. Zij vertelden over de opleiding en hoe de opleiding ruimte biedt voor eigen ontwikkelingen en wat zij tot nu toe hebben geleerd. Daarnaast gaven de deelnemers die nu in het traject zitten, tips over hoe zij zich het beste konden presenteren aan de werkgevers.

De werkgeversmarkt van 4 juni bestond uit acht rondes van 15 minuten in vorm van speeddates. Voor de kandidaten was het doel van de werkgeversmarkt om met één of meerdere werkgevers een afspraak voor een sollicitatiegesprek te maken. Als zij de sollicitatieprocedure bij het bedrijf goed doorlopen, tekenen ze voor de start van de opleiding met deze werkgever een intentieverklaring. De diverse werkgevers uit Noord-Nederland spraken na afloop van het evenement over een erg gevarieerde groep met zeer gemotiveerde kandidaten die graag aan de slag willen als Software Engineer. Het opleidingstraject voor de kandidaten start in de eerste week van september. Dan worden zij in vijf maanden tijd fulltime omgeschoold. In maart 2020 gaan zij voor minimaal zes maanden aan de slag bij de organisatie waar zij de intentieverklaring hebben getekend.     

  • Deel