Weer een groep junior Data Scientists opgeleid bij de IT Academy

23-03-2018

Gisteren heeft de derde groep van zestien deelnemers de opleiding Data Science van IT Academy Noord-Nederland succesvol afgerond. Deze officiële afsluitende dag van de opleiding bestond uit een goed gevuld programma. De middag startte met een gastcollege van Camiel van der Werf, Data Scientist bij Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), over zijn ervaringen met Data Science projecten. Vervolgens werden de deelnemers toegesproken door Robin van den Berg, directeur van de IT Academy, gevolgd door het uitreiken van de diploma’s door Data Science docenten Marion Dam en Talko Dijkhuis. De deelnemers zijn in een jaar tijd opgeleid tot junior Data Scientist.

De afsluitende dag van de opleiding vond plaats op de opleidingslocatie Meerwold van de Hanzehogeschool Groningen. Camiel van der Werf, Data Scientist bij LIV, deelde tijdens het gastcollege zijn ervaringen over de data science projecten die zij uitvoeren. Projecten zoals steekproeven van APK keuringen, voorspellende modellen om sjoemelsoftware op te sporen en het uitlezen van auto’s (van medewerkers) om veiligere situaties in het verkeer te creëren passeerden de revue. Camiel was een van de deelnemers van de eerste editie van de opleiding Data Science. Hij vertelde zijn verhaal over hoe hij zich heeft ontwikkeld na het volgen van de opleiding.

Het gastcollege werd gevolgd door het uitreiken van de diploma’s en certificaten. De deelnemers werden toegesproken door Robin van den Berg, directeur van de IT Academy, over een stukje historie van het data science vakgebied en het belang om samen te leren en hechte netwerken in Noord-Nederland te onderhouden. Daarna reikten docenten Talko Dijkhuis en Marion Dam individueel de diploma’s uit.   

De opleiding werd in 2015-2016 ontwikkeld in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. Op 7 maart 2016 is de eerste groep aan de opleiding gestart. Het programma bestond uit negen modules en een afsluitende opdracht. Na afloop van de opleiding zijn deelnemers in staat om zowel data analyse als data science projecten uit te voeren.  

  • Deel