Vooraankondiging nieuwe leergang Security

18-01-2018

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van Hanzehogeschool Groningen, start medio april/mei 2018 met een nieuwe en unieke leergang Security. Hiermee speelt de IT Academy in op het tekort aan cybersecurity specialisten in het Noorden. Momenteel is de IT Academy volop bezig om het programma te concretiseren en af te stemmen met haar docenten. Binnenkort wordt de leergang aangeboden via de opleidingenpagina.

Nergens ter wereld groeit de vraag naar cybersecurity specialisten zo hard als in Europa. En ook organisaties in Noord-Nederland hebben een tekort aan professionals op dit gebied. Cybersecurity of Computer security is de beveiliging van informatiesystemen om diefstal of schade van hardware, software en informatie te voorkomen. Steeds meer apparaten staan in contact met het internet en hierdoor nemen de beveiligingsrisico’s toe. Een cybersecurity specialist beveiligt deze systemen tegen interrupties en/of misleidingen.

De leergang Security bestaat uit verschillende modules en wordt in twee varianten aangeboden. Na afloop van de opleiding hebben kandidaten onder andere kennis van operating systems, netwerken, encryptie, social engineering, Linux scripting, OWASP, Pentesting en Ethical Hacking. Naast de techniek wordt ook aandacht besteed aan de afstemming tussen de techniek en de business. Hierin komen actuele onderwerpen zoals security audits, privacy, ISO 27001 en de wetgeving aan de orde. De leergang wordt klassikaal verzorgd, bestaat uit theorie- en praktijkopdrachten en wordt aangevuld met gastcolleges. De leergang is opgezet voor bestaande technische IT professionals die zich willen bijscholen richting IT security. De verschillende modules worden verspreid over een aantal weken aangeboden.

Interesse in de leergang Security? Houd de opleidingenpagina in de gaten. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Mark Veldkamp – Productmanager IT Academy Noord-Nederland – 0657536795 - mark.veldkamp@itacademy.nl.

  • Deel