Voor werkgevers die op zoek zijn naar een IT-specialist: Make IT Work

10-12-2018

Het tekort op de ICT-arbeidsmarkt is overal voelbaar: duizenden ICT-vacatures in Noord-Nederland en onvoldoende mensen om ze op te vullen. Werkgevers krijgen in Noord-Nederland de IT-vacatures maar moeilijk gevuld. Tegelijkertijd hebben veel hoogopgeleiden zonder IT-achtergrond de ambitie om aan de slag te gaan als IT-specialist. In het voorjaar van 2019 start IT Academy Noord-Nederland met het omscholingstraject Make IT Work. Deelname als werkgever aan Make IT Work is voor bedrijven of instellingen de oplossing om het te kort aan ICT-personeel op te lossen.

Voor werkgevers die op zoek zijn naar een zeer gemotiveerde IT-specialist

De eerste werkgevers uit Noord-Nederland hebben zich aangemeld voor het omscholingstraject dat in het voorjaar bij IT Academy Noord-Nederland van start gaat. Het omscholingstraject Make IT Work kent een zorgvuldig selectie-en matchingproces. Hierdoor bespaart het traject werkgevers een tijdrovende en kostbare selectie procedure. Daarnaast krijgt de werkgever een zeer gemotiveerde IT-specialist die is opgeleid volgens de laatste ontwikkelingen op de markt en de behoefte van werkgevers.


Make IT Work

Het omscholingstraject Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie als Software Engineer, Cyber Security Specialist of Data Analytics Specialist. Voor de start in het voorjaar van 2019 kunnen kandidaten zich via een assessment voor 9 januari 2019 aanmelden. Op 23 januari vindt dan de werkgeversmarkt plaats. Tijdens de werkgeversmarkt ontmoeten werkgevers kandidaten die geselecteerd zijn voor het omscholingstraject en op zoek zijn naar een baan in de IT. Deze bijeenkomst is bedoeld om in gesprek te gaan en te oriënteren of je gezamenlijk met één of meerdere kandidaten het omscholingstraject in wilt gaan.

Als werkgever geïnteresseerd in Make IT Work? Neem gerust contact op met Robin van den Berg, directeur IT Academy, via robin.vandenberg@itacademy.nl of 06 82 37 15 29.

  • Deel