Veel belangstelling voor de leergang Ethical Hacking

05-09-2019

Op donderdag 5 september is de leergang Ethical Hacking van IT Academy Noord-Nederland gestart. Op een van haar nieuwe opleidingslocaties, Kasteel.Gro, worden achttien deelnemers opgeleid tot junior Ethical Hacker in een half jaar tijd. Het aantal gevallen van cybercrime groeit en het blijft voor organisaties een actueel onderwerp. Om deze bedreiging tegen te gaan is het belangrijk dat er meer Ethical Hackers worden opgeleid om IT-omgevingen en informatiesystemen te testen op kwetsbaarheden.

De leergang Ethical Hacking bestaat uit drie verschillende onderdelen, Ethical Hacking, Security by Design en een Security Project. Na afloop zijn de deelnemers in staat om penetratietesten uit te voeren. Zij kunnen testen uitvoeren om te beoordelen of het netwerk, de serveromgeving en de applicaties veilig zijn. Naast het technische aspect van dit vakgebied, verdiepen zij zich ook in Security by Design. Zo komen de deelnemers te weten met welke aspecten zij rekening moeten houden voor de organisatie.

Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het noordelijke bedrijfsleven en wordt gekenmerkt door een mix van theorie en praktijk aangevuld met inspirerende gastsprekers die hun praktijkervaringen delen. Na afloop van het traject ontvangen zij een diploma van IT Academy Noord-Nederland. De IT Academy is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.

  • Deel