Vacature: Opleidingscoördinator IT Academy Noord-Nederland

18-06-2018

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, wil het kernteam uitbreiden met een Opleidingscoördinator.  

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT (CMI) van de Hanzehogeschool Groningen (HG) biedt een veelzijdig, innovatief en internationaal georiënteerd aanbod aan bacheloropleidingen op het brede gebied van communicatie, media en IT. Bijna 3200 studenten volgen deze bacheloropleidingen. Daarnaast verzorgt het Instituut de masteropleiding International Communication.


IT Academy Noord-Nederland

Het Instituut verzorgt ook opleidingen voor IT-professionals onder de vlag van IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met het noordelijk bedrijfsleven. De IT Academy zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden.

IT Academy Noord-Nederland is in 2014 opgericht door een aantal vooraanstaande partijen in het Noorden. De IT Academy is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen welke een belangrijke faciliterende, organisatorische en inhoudelijke rol heeft, en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Samenwerking Noord. Tenslotte wordt de IT Academy ondersteund door Provincie en Gemeente Groningen.

De IT Academy draagt zorg voor een optimale aansluiting van het (niet-voltijds) onderwijsaanbod op de vraag/ behoeften van de werkgevers. Dit zijn veelal de ICT-organisaties en organisaties waarin de ICT-component een belangrijke rol in het primaire proces vervult. De IT Academy is daarnaast nauw betrokken bij de HBO-ICT deeltijdopleiding. De IT Academy vervult daarmee een cruciale ‘brugfunctie’ tussen het reguliere onderwijs en de specifieke en actuele wensen van werkgevers. Alle aanvullende informatie vind je op www.itacademy.nl.

De IT Academy is inmiddels een bekend en betrouwbaar merk in Noord-Nederland. Sinds de oprichting zijn wij sterk gegroeid en daarom willen we het kernteam uitbreiden met een opleidingscoördinator. 


Plaats in de organisatie

IT Academy Noord-Nederland valt onder het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Je komt te werken in een klein en enthousiast team van 4 personen. Samen met het team werk je aan onze ambities voor een duurzame verbetering van de regionale arbeidsmarkt en versterking van de positie van het Noorden als ICT-regio. Je valt functioneel onder de directeur van IT Academy Noord-Nederland.

Functie-inhoud

Jij coördineert en begeleidt de gehele organisatie rondom onze opleidingen. Je onderhoudt het contact met de docenten en cursisten en zorgt dat zij alle informatie omtrent planning, lesmateriaal en locaties tijdig en correct ontvangen. Hierbij staat een hoge klanttevredenheid en een goede dienstverlening voorop. Wij werken met een electronische leeromgeving, Blackboard, om onze docenten en cursisten te informeren. Jij zult deze leeromgeving up-to-date houden met alle informatie. Jij zorgt er mede voor dat ook alle catering en voorzieningen zijn geregeld voor de cursus/opleiding.

Je werkt tevens nauw samen met onze productmanager om hem te ondersteunen bij het inhoudelijk vormgeven van onze opleidingen en om de opleidingen op een goede wijze neer te zetten. Dit alles gaat in goed overleg met onze opdrachtgevers, cursisten en docenten. Je geeft voorlichting over ons opleidingsaanbod en vertegenwoordigt ons op beurzen, open dagen, informatiebijeenkomsten en verzorgt samen met de productmanager de kickoff van onze opleidingen.

Je monitort en managet de cursusvoortgang en tevredenheid van onze cursisten en docenten. Je bereidt de facturatie voor en schakelt met het Stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) voor de uiteindelijke facturatie richting onze opdrachtgevers. Je beantwoordt informatieaanvragen over onze opleidingen en zorgt voor een goede en nette administratieve afhandeling.

Perspectief om door te groeien

Wij verwachten de komende jaren een verdere groei door te maken en vinden de ontwikkeling van onze mensen belangrijk. Het is de bedoeling dat jij op termijn door groeit naar de rol van productmanager. Deze rol vraagt onder andere van jou dat jij commmercieel inzicht hebt, eindverantwoordelijkheid kunt dragen en IT opleidingen zelfstandig ontwikkeltsamen met onze opdrachtgevers. Er zijn dus de komende jaren volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen in jouw loopbaan.


Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op een relevant gebied (bijvoorbeeld commerciële economie of bedrijfskunde). Wij hebben een sterke voorkeur voor iemand met ervaring en affiniteit met ICT en onderwijs. Het is een pré als je ervaring hebt in het opzetten en managen van opleidingstrajecten in een commerciële setting.


Je beschikt over de volgende competenties

  • Commercieel/ klantgerichtheid
  • Kwaliteitsbewust/oog voor detail
  • Teamplayer
  • Zelfredzaamheid
  • Ondernemend

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden, inlichtingen en de sollicitatieprocedure, klik hier.

  • Deel