Vacature: Accountmanager Make IT Work

19-12-2018

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen verzorgt naast haar bachelor- en master opleidingen in samenwerking met het noordelijk bedrijfsleven ook opleidingen voor IT-professionals onder de vlag van IT Academy Noord-Nederland. De IT Academy zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden.

Vol trots kunnen wij melden dat de IT Academy gaat starten met het omscholingstraject Make IT Work in het noorden van Nederland. Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een veelgevraagde IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en NHL Stenden Hogeschool start de eerste groep cursisten in het voorjaar van 2019. Wij bieden momenteel de omscholingsrichtingen Software Engineering, Data Analytics en Cyber Security aan. Op deze manier pakken wij het tekort aan ICT’ers aan en spelen wij in op de mismatch op de huidige ICT-arbeidsmarkt. 

Om het bovenstaande invulling te gaan geven zijn wij op zoek naar een verbindende en ondernemende Accountmanager Make IT Work.

Wil jij een bijdrage leveren aan het oplossen van de mismatch op de arbeidsmarkt voor ICT’ers?

...en zorgen voor de verbinding tussen werkgevers, werkzoekenden en onze omscholingsprogramma’s?

Wat ga je doen?
Jij gaat samen met jouw collega’s het project Make IT Work op de kaart zetten in Noord-Nederland. Jouw werk draait om het verbinden van werkzoekenden en werkgevers aan de omscholingsprogramma’s van Make IT Work. Jouw werkzaamheden zijn gericht op de werving en selectie van kandidaten voor de omscholingstrajecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer van bedrijven verbonden aan Make IT Work en de acquisitie van nieuwe opdrachtgevers. Je staat dus dagelijks in contact met kandidaten en organisaties die zich hebben aangesloten bij Make IT Work. 

Vanaf het eerste moment ben jij betrokken bij de werving en selectie van de kandidaten die gaan participeren in het project. Tijdens de uitvoering van het omscholingstraject hou je contact met kandidaten, werkgevers, loopbaancoaches en docenten. Na afloop van het traject ben je verantwoordelijk voor de aftersales en evalueer je het traject met kandidaten en werkgevers. 

Je organiseert tevens voorbereidingsdagen, werkgeversmarkten waar de kandidaten en werkgevers elkaar ontmoeten en presenteert het concept van het project op verschillende bijeenkomsten en voorlichtingsdagen. Je onderhoudt daarnaast ook het contact met verschillende stakeholders zoals het UWV, gemeenten en samenwerkingspartners. 

Plaats in de organisatie
IT Academy Noord-Nederland valt onder het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Je komt te werken in een klein en enthousiast team van 5 personen. Samen met het team werk je aan onze ambities voor een duurzame verbetering van de regionale ICT-arbeidsmarkt en versterking van de positie van het Noorden als ICT-regio. Je valt functioneel onder de directeur van IT Academy Noord-Nederland.

Wat is jouw profiel
Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en werkervaring in een commerciële rol. Wij hebben een sterke voorkeur voor iemand met ervaring en affiniteit met ICT, arbeidsmarkt en onderwijs. Jij weet wat er speelt op de ICT-arbeidsmarkt en bent in staat om werkzoekenden en bedrijven te voorzien van deskundig advies over Make IT Work en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor ICT’ers. 

Daarnaast toon jij betrokkenheid en eigenaarschap in het project. Je bent een proactieve, pragmatische zelfstarter. Je bent meedenkend, behulpzaam, kunt goed plannen en je steekt graag de handen uit je mouwen. Je kan goed zelfstandig werken, maar je kunt ook in teamverband doelstellingen halen. Het lijkt jou een uitdaging om Make IT Work in Noord-Nederland succesvol op de kaart te zetten. 

Je beschikt over de volgende competenties:

  • Commercieel/ klantgerichtheid
  • Kwaliteitsbewust/ oog voor detail
  • Teamplayer
  • Zelfredzaamheid
  • Ondernemend

Dit hebben wij jou te bieden
Wij bieden jou een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. We bieden prima faciliteiten in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd en waar ook ruimte is voor reflectie en humor.

Het betreft een project van minimaal drie jaar, waarbij we de intentie hebben om er een structurele functie van te maken. We bieden hierin eerst een tijdelijke aanstelling van één jaar met een minimale omvang van 0,8 fte. Bij voorkeur begin je per februari 2019. 

Wij volgen de bepalingen van de cao-hbo. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in respectievelijk schaal 10 of 11. Het salaris voor schaal 10 bedraagt minimaal € 2.521,- en maximaal € 4.094,- en voor schaal 11 minimaal € 3.281,- en maximaal € 4.777,- (bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleren wij onze medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Inlichtingen
Informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij drs. Robin van den Berg, directeur IT Academy Noord-Nederland, telefoonnummer 050-5952127/06-82371529 (niet bereikbaar tijdens de Kerstvakantie).

Voor meer informatie over het project Make IT Work, bekijk hier de website

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kan contact worden opgenomen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505 (niet bereikbaar tijdens de Kerstvakantie).

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

 

Let op: de sollicitatieprocedure is gesloten

  • Voldoe je aan de eisen en is dit de vacature die je zoekt?

  • Deel