Tweedaagse Blockchain training in oktober van start

23-08-2018

De vraag naar blockchain-kennis binnen organisaties neemt toe. Om op deze vraag in te spelen heeft IT Academy Noord-Nederland de training Blockchain basics toegevoegd aan haar aanbod. Op 8 oktober 2018 start de tweedaagse Blockchain training in Groningen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedere professional die wil weten wat de toepassingsmogelijkheden van blockchain zijn en of blockchain interessant is voor de eigen organisatie.

Wat is de impact van het inzetten van een blockchain binnen een organisatie? Wat zijn de risico’s en mogelijkheden van blockchains in organisaties? De training Blockchain basics geeft antwoord op deze vragen. Daarnaast is de training een oriëntatie op de blockchain, waarin twee grote applicatiegebieden worden behandeld: crypto-munten en digitale overeenkomsten. Aan de hand van diverse praktijkcases wordt gewerkt met blockchain en wordt er duidelijk wat de toepassingsmogelijkheden van blockchain zijn. Ook leren de deelnemers centrale concepten en processen te benoemen en te begrijpen binnen de blockchain.

Blockchain wordt gezien als een van de meest disruptieve innovaties van de afgelopen jaren. Blockchain is de technologie die onder andere Bitcoin mogelijk maakt en ervoor zorgt dat de essentiële functies van de ‘vertrouwde derde partij’(trusted third party) volledig geautomatiseerd zijn via het internet. Met de toename van het gebruik van blockchain, vooral voor toepassingen in de zakelijke sector, worden transactiesnelheden een steeds belangrijker onderdeel.

In april 2018 is de eerste editie van dit traject gestart. Het programma van deze editie is doorontwikkeld op basis van de eerste ervaringen van docenten en cursisten. Meer weten over de lesdagen en onderwerpen van de training? Klik hier.

  • Deel