Succesvolle informatiebijeenkomst Make IT Work

08-05-2019

Op 7 mei organiseerde IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met het UWV Groningen een informatiebijeenkomst speciaal voor potentiële deelnemers van het omscholingstraject Make IT Work. Op EnTranCe werden de dertig geïnteresseerden, afkomstig uit de drie noordelijke provincies, bijgepraat over het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, de kosten en wat het hun oplevert.

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, brengt kandidaten in contact met de vele aangesloten werkgevers binnen het traject. Make IT Work is hét traject voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond. Als een kandidaat een intentieverklaring verkrijgt, dan kan hij of zij na de vijf maanden fulltime omscholing direct aan de slag bij een van de werkgevers voor minimaal zes maanden.

IT Academy Noord-Nederland is in maart 2019 gestart met het omscholingstraject Make IT Work. In samenwerking met NHL Stenden en de Hogeschool van Amsterdam rollen zij het traject uit in Noord-Nederland. Make IT Work kent verschillende fases, waaronder: het online assessment, een voorbereidingsdag, een werkgeversmarkt, de opleiding en een arbeidsovereenkomst van minimaal zes maanden bij een van de aangesloten werkgevers.

In september 2019 start het tweede cohort van het omscholingstraject met de opleidingsrichting Software Engineering. Het online assessment kan je voor dit cohort doen tot 21 mei 2019. Op 28 mei staat namelijk de voorbereidingsdag gepland en op 4 juni vindt de werkgeversmarkt plaats. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over het omscholingstraject.

  • Deel