Succesvolle achtste editie IT Academy colleges: Ethical Hacking

25-04-2018

Op 24 april stond IT Academy colleges in het teken van Security/ Ethical Hacking. Ruim vijftig bezoekers, waaronder professionals, studenten en werkzoekenden, waren aanwezig tijdens deze achtste editie. Securityspecialisten Erik Rutkens van Insite Security en Arnoud Warmerdam van Warpnet brachten de deelnemers op de hoogte van de actuele stand van zaken op security-gebied. Deze editie vond plaats in de exclusieve vergaderlocatie Hét Kasteel dat beschikbaar is gesteld door Noorderpoort.

In het eerste deel van het college ging Erik Rutkens, oprichter en mede-eigenaar van Insite Security, in op de security-trends van dit moment. Op interactieve wijze nam hij de deelnemers mee in ontwikkelingen, ransomware aanvallen en voorbeelden hiervan door de jaren heen. Hij stelde dat IT ons leven een stuk makkelijker maakt, maar daarbij ook zorgt voor een security en privacy uitdaging. Ethical hackers waren volgens hem de nieuwe helden. Na de pauze volgde hierop het tweede deel van het college dat inging op Ethical Hacking. Arnoud Warmerdam, eigenaar van Warpnet, sprak over de verschillende soorten hackers, de enorme keuze uit de beschikbare tools die zij kunnen gebruiken en de werkwijze van een ethical hacker. Met enthousiasme vertelde hij anekdotes die hij en zijn collega’s tegenkomen. Waaronder de kwetsbaarheden in zonnepanelen en een slimme termostaat. Daarnaast hadden de aanwezigen de mogelijkheid om praktische vragen te stellen aan een ethical hacker van Warpnet. Na afloop hadden de deelnemers van het college tijdens de netwerkborrel de mogelijkheid om individuele vragen te stellen aan de sprekers en tevens de docenten van de leergang Security/ Ethical Hacking en Security Officer.

IT Academy colleges: Ethical Hacking was een voorproefje op de mei maand: security-maand, bij de IT Academy. Op 7 mei start de eerste editie van de technische leergang Security/ Ethical Hacking. De driedaagse praktijkleergang Functionaris Gegevensbescherming start op 17 mei voor de zesde keer in samenwerking met Insite Security. De leergang Security Officer gaat op maandag 28 mei van start. Naast leergangen biedt IT Academy Noord-Nederland regelmatig gratis kennissessies aan. Houd hier voor sociale media en de website in de gaten.

  • Deel