Studenten Programmeren op bezoek bij DUO-softwarehuis

13-02-2019

“Hoe ziet het dagelijkse leven van een Java Developer bij DUO eruit?” Op 8 februari bezochten deelnemers van de leergang programmeren en Java Development het Softwarehuis van DUO. Zestien deelnemers werden rondgeleid en kregen een indruk hoe bij DUO in DevOps-teams wordt gewerkt. Onder het genot van verschillende Tony’s Chocolonely's stond de aanwezigen een vol programma te wachten. 

Op het gebied van Java-programmeren biedt IT Academy Noord-Nederland de leergang Programmeren (parttime) en Java Development (fulltime) aan. Gedurende deze trajecten worden de deelnemers opgeleid tot junior Java Developer. Een van de onderdelen van de leergang zijn verschillende bedrijfsbezoeken.

De deelnemers werden welkom geheten door Marieke Lokhorst, IT-recruiter bij DUO. Haar verhaal werd aangevuld door een business case van Robin Douma, talent motivator bij DUO. Vervolgens werden teams gevormd op basis van de kleuren van Tony Chocolonely. Zo brachten team Melk Noga, Karamel Zeezout, Puur 70% en Melk een bezoek aan verschillende DevOps-teams over de verschillende verdiepingen van het softwarehuis. Een alumnus van beide leergangen vertelde over hoe het dagelijkse leven van een Java Developer bij DUO eruit ziet. De goed verzorgde sessie werd plenair afgesloten met koffie en chocola.

  • Deel