Stafbureau Informatisering van de Hanze wordt Lean

03-06-2016

Het Stafbureau Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen is in samenwerking met IT Academy Noord-Nederland bezig met een professionaliseringsslag. Dinsdag 31 mei juni sloten 12 medewerkers van deze afdeling de tweedaagse training Lean Six Sigma succesvol af. Dit was al de 4e groep en daarmee is nu tweederde van de ongeveer 90 medewerkers die deze training moeten gaan volgen klaar om de Lean principes toe te passen in de eigen organisatie.

Lean Six Sigma is een methode die teams in staat stelt sneller, betere kwaliteit te leveren. Dit kan door o.a. continue processen te verbeteren en zo verspillingen te minimaliseren en de wensen van de klant altijd helder te hebben. Lean Six Sigma komt voort uit de veel oudere Lean productie filosofie die bijvoorbeeld door Toyota werd toegepast om processen binnen haar autofabrieken efficiënter te maken.

Vanaf 28 juni zal het gehele Stafbureau Informatisering thuis zijn in de Lean methodiek. Hiermee zet deze afdeling een grote stap richting het nog efficiënter inrichten van de eigen processen met als gevolg het verbeteren van de ondersteuning die men dagelijks biedt aan studenten, docenten, onderzoekers en stafmedewerkers van de Hanzehogeschool Groningen. 


  • Deel