Security Awareness: hoe maak ik mijn organisatie 'human proof'?

11-11-2015

Security is belangrijker dan ooit en er zal de komende jaren steeds meer aan uitgegeven worden. Organisaties hebben veelal voldoende technische maatregelen getroffen en hebben ook de organisatorische maatregelen steeds beter onder controle. Het ontbreekt echter nog vaak aan voldoende grip op het menselijk handelen. Om ook de hieruit voortkomende veiligheidsrisico’s te verkleinen en het aantal incidenten te verlagen (en de organisatie 'human proof' te maken) zou er meer aandacht moeten zijn voor bewustwording, het creëren van risicobesef en het trainen van medewerkers.

Technisch is de beveiliging in orde maar toch lukt het cyberciminelen nog binnen te komen door simpelweg wachtwoorden van medewerkers te achterhalen met phishing emails. Het is de nachtmerrie van iedere ICT-afdeling. Om het eigen personeel te testen en dus hierop voor te bereiden kunnen organisaties intern onaangekondigde phishing emails rondsturen waarin inloggegevens worden opgevraagd. Zelfs bij een van Europas meest vooraanstaande beveiligingsbedrijven trapte een substantieel percentage van de medewerkers in zo'n test, meldde Ronald Prins van Fox IT onlangs tijdens de Holland WebWeek Groningen 2015. Dit zorgt er echter wel voor dat de risico's veel beter in kaart worden gebracht en er dus aan bewustwording van het personeel gewerkt kan worden.         

IT Academy Noord-Nederland biedt in samenwerking met Insite Security op 10 december de masterclass Security Awareness aan om uw organisatie hierbij te helpen. Deze masterclass geeft u concrete handvatten om een bewustwordings- en trainingsprogramma te ontwikkelen. Aan de hand van een case wordt tijdens de masterclass in groepsverband een bewustwordingsprogramma uitgewerkt zodat u na de masterclass onmiddellijk in uw eigen organisatie van start kunt gaan. Lees hier meer of meld u gelijk aan voor deze inspirerende masterclass Security Awareness.

  • Deel