Recruitment derde lichting Software Engineering van Make IT Work van start

16-12-2019

IT Academy Noord-Nederland start met de derde editie van het omscholingstraject Make IT Work in de richting Software Engineering. Het afgelopen jaar zijn al twee cohorten met deze richting gestart. In april 2020 start het derde cohort Software Engineering in Noord-Nederland. Potentiële deelnemers en werkgevers kunnen zich nu aanmelden. Op 25 februari staat de werkgeversmarkt voor deze lichting gepland. Hét moment waarop werkgevers kandidaten ontmoeten die geselecteerd zijn en op zoek zijn naar een baan in de IT.

Make IT Work

Make IT Work is een omscholingstraject voor hoogopgeleiden (met een hbo/wo diploma) zonder specifieke IT-achtergrond. Kandidaten volgen vijf maanden fulltime een intensieve opleiding. Het onderwijsprogramma is ontwikkeld door docenten van de betrokken kennisinstellingen en de betrokken werkgevers. Na succesvolle afronding van het eerste deel gaan zij minimaal zes maanden aan de slag bij een van de aangesloten werkgevers. Tijdens deze tweede fase gaan kandidaten gelijk een salaris verdienen.

Het omscholingstraject levert een belangrijke bijdrage aan het verkleinen van de krapte op de ICT-arbeidsmarkt. Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam en wordt in Noord-Nederland uitgevoerd door IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. De afgelopen jaren zijn in Amsterdam al mooie resultaten behaald. Zo blijft maar liefst 97% van de cursisten na afloop werkzaam binnen de ICT. Wat ook opvalt is dat maar liefst 33% van de cursisten vrouw is. In maart 2019 is in Groningen het eerste cohort Software Engineering gestart. Momenteel staat het recruitment open voor cohort 4: Software Engineering.

Werkgeversmarkt

Make IT Work kent verschillende fases, waaronder het online assessment, een voorbereidingsdag en een werkgeversmarkt. Tijdens de werkgeversmarkt ontmoeten werkgevers kandidaten die via een streng assessment zijn geselecteerd voor het omscholingstraject en op zoek zijn naar een baan in de IT. Ter voorbereiding op de werkgeversmarkt van 25 februari 2020 wordt er op 14 februari een voorbereidingsdag georganiseerd. Alle kandidaten die het online assessment behalen worden hiervoor uitgenodigd.

Kandidaten

Op ieder moment kunnen kandidaten zich aanmelden voor Make IT Work door het online assessment te maken. Iedereen met een hbo/ wo diploma kan deelnemen aan het traject. Daarnaast vragen en toetsen wij de juiste intrinsieke motivatie om succesvol te kunnen worden omgeschoold naar de IT als nieuw werkveld. Het profiel van de IT’er in wording is vastgesteld en ziet er verder als volgt uit:

  • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Goede analytische vaardigheden;
  • Goede communicatie- en adviesvaardigheden;
  • Accuraat kunnen werken;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Proactieve werkhouding;
  • Gedurende het eerste deel van de omscholing een beschikbaarheid van 40 uur per week;
  • Voor de periode bij de werkgever een beschikbaarheid van 32-40 uur.

“Ik zou Make IT Work zeker aanraden als vervolgstap als je erover nadenkt om binnen de ICT iets te gaan doen. Je kunt je eigen ei erin kwijt”, aldus deelnemer Make IT Work cohort 1, Sander Zwaan.

Voldoe je aan het profiel? Doe het online assessment.

Werkgevers

De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Tijdens dit event kunnen kandidaten kennis maken met de aangesloten werkgevers door middel van speeddating. Beide partijen maken deze dag kenbaar of er een ‘klik’ is en dat is het uitgangspunt om tot een intentieverklaring met elkaar te komen. Kandidaten kunnen alleen als cursist in de klas starten wanneer zij een match hebben met één van de werkgevers.

Enshore is een van de aangesloten werkgevers voor Make IT Work in Noord-Nederland. Marten Teule: “Make IT Work is een van de kanalen voor Enshore waar we zien dat er op een goede manier geselecteerd, getraind en daarmee ook getoetst wordt. Dat er mensen beschikbaar komen nieuw in de IT-arbeidsmarkt met een bak extra ervaring en een andere kijk op de wereld.”

Ben je geïnteresseerd als werkgever om op de werkgeversmarkt van 25 februari aanwezig te zijn met als opleidingsrichting Software Engineering? Stuur dan een mail naar marion.koops@itacademy.nl.

  • Deel