Recordaantal studenten kiest voor ICT-opleiding

07-09-2016

Met ingang van het nieuwe studiejaar zijn ruim 600 studenten op de Hanzehogeschool met een ICT-opleiding gestart. Dit aantal is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De IT Academy speelde hierbij een belangrijke rol in de voorlichting van de deeltijdstudenten. 

De groei is vooral zichtbaar bij de bacheloropleiding HBO-ICT. Bij de voltijdvariant stijgt het aantal eerstejaars met ruim 30%. Opvallend hierbij is de groei van het aantal buitenlandse studenten. Al langere tijd geeft de ICT-branche, maar ook online ondernemers, in Noord-Nederland te kennen behoefte te hebben aan meer hoger opgeleide ICT’ers. De economie digitaliseert, waardoor het innovatieve vermogen van het Noorden steeds afhankelijker is van de toevoer van vaardige ICT’ers. Commercieel Directeur Jurriaan Wentink van iWink vindt de toename van ICT-studenten goed nieuws: “Net als andere ondernemers ondervinden wij al jaren de gevolgen van de krapte op de ICT-arbeidsmarkt. Voor ieder bedrijf is het van essentieel belang dat ze goede programmeurs aan zich weten te binden. Maar ook op het gebied van security en business intelligence is personeel nodig.”

De deeltijdopleiding HBO-ICT zag het aantal nieuwe studenten zelfs verdubbelen. Roland Hiemstra, directeur van IT Academy Noord-Nederland is blij met deze ontwikkeling: “De grote toename in het aantal deeltijdstudenten laat zien dat steeds meer organisaties investeren in de ontwikkeling van hun professionals. ICT- en online professionals moeten voortdurend hun kennis up-to-date houden, want technische innovaties volgen elkaar in snel tempo op. Dit ‘leven lang leren’ kan via de deeltijdopleiding HBO-ICT van de Hanzehogeschool, maar ook via de leergangen van de IT Academy.”

Ook het vakgebied Game Design & Development blijft nieuwe studenten trekken. Deze internationale major van de opleiding Communication & Multimedia Design verwelkomt ruim 150 nieuwe studenten, waarvan het merendeel buitenlands. 

  • Deel