Recordaantal bezoekers IT Academy colleges

13-02-2017

Op 7 februari waren bijna zestig deelnemers in Het Kasteel aanwezig voor de derde editie van IT Academy colleges: Data Science. Hanzehogeschool docenten Talko Dijkhuis MSc en dr. Johan Blok namen de deelnemers en livestream kijkers (141 viewers) mee in onder andere de geschiedenis van Data Science en het fenomeen Machine Learning. Het college, gefaciliteerd door het Noorderpoort, werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel. 

“If you can’t explain it simply, you don’t understand it enough”


Met deze quote van Albert Einstein opende Talko Dijkhuis de introductie over Data Science. Naast de geschiedenis van Data Science, kregen de deelnemers en kijkers inzichten in data driven werken, domain knowledge, statistics en programming skills. Na de pauze nam Johan Blok het stokje over en gaf een verhelderende presentatie over Machine Learning. Verschillende typen van Machine Learning, algoritmes en decision trees passeerden de revue.


College Data Science online te bekijken

Het college werd gestreamd door de Groninger Internet Courant (GIC) en was live te volgen in heel Nederland. Mocht je het college van 7 februari hebben gemist: hieronder is het gehele college te bekijken. Het eerste gedeelte (tot 42:00), van Talko Dijkhuis, richt zich op o.a. de betekenis van Data Science en de verschillen met Business Intelligence.  Johan Blok gaat (vanaf 1:08:00) in op de ontwikkelingen rond Machine Learning.  


  • Deel