Q&A met iWink

14-04-2015

iWink

Het Noorden kent een grote verscheidenheid aan succesvolle online ondernemingen, zowel in de vorm van startups (bijv. Chordify, Catawiki en AttachingIT) als volgroeide bedrijven (zoals Grendel Games, Voys en theFactor.e). Een merk dat ook niet meer weg te denken is uit het noordelijke digilandschap is iWink. Rond 2002 als startup begonnen, is dit full-service internetbureau ondertussen uitgegroeid tot een zeer serieuze speler op het gebied van website-, webapplicatie- en intranetrealisatie. We voelden Jurriaan Wentink (Commercieel Directeur iWink) aan de tand over IT Academy Noord-Nederland, innovatie en samenwerking tussen kennisinstellingen en het werkveld.       

Wat kan de IT Academy betekenen voor IT-bedrijven in het Noorden?

De IT Academy kan de noordelijke internet economie versterken. Zowel op marketing-technisch vlak (spelers uit het Noorden worden in de rest van het land gezien als professionele partijen) als op educatief vlak kunnen zij een rol betekenis spelen. Wanneer de IT Academy in staat is kwalitatief goede opleidingen te bieden tegen scherpe prijzen kunnen wij hier als iWink gebruik van maken. Nu zijn veel van onze programmeurs auto-didact op PHP-gebied en wordt ze op dit vlak op de hogescholen en universiteit te weinig praktijkervaring bijgebracht. De IT Academy kan hierin van waarde zijn.

Welke bijdrage kan iWink leveren op het gebied van onderzoek en innovatie in Noord-Nederland?

Met name op het gebied van innovatie zijn we zeer actief. iWink kijkt verder vooruit dan de komende 2-3 jaar. Op het gebied van bijv. Big Data en Internet of Things (IoT) liggen er veel mogelijkheden in de toekomst. Wij vinden het leuk om hier samen te werken met bedrijven uit de regio (bijv. Embed). Het is voor ons essentieel dat dit soort bedrijven ook hier in het Noorden zitten.

Hoe draagt iWink bij aan de verbinding tussen het werkveld en kennisinstellingen?

Voor ons zijn de hogescholen en de RUG essentieel voor aanwas van nieuw personeel. Wij geven talent de kans om bij ons als stagiair of afstudeerder te komen werken. Daarnaast bieden we studenten van het Instituut voor Communicatie, Media en IT van de Hanzehogeschool Groningen de kans met een CMS te oefenen tijdens hun studie. Ons CMS (Kirra) wordt door deze studenten als proeftuin gebruikt zodat ze al bekend zijn met bijv. websitebeheer als ze de arbeidsmarkt opgaan.     

  • Deel