Programmeurs in spé bezoeken IBM

14-01-2019

Afgelopen vrijdag stond voor de deelnemers van de leergang Programmeren een bedrijfsbezoek gepland. Twintig programmeurs in spé bezochten IBM in Groningen. Het programma was interessant, afwisselend en interactief. Na een korte kick-off werd het IBM Client Innovation Center in Groningen gepresenteerd. Daarna volgde een workshop Design Thinking. De middag werd afgesloten met een rondleiding door het gebouw.

Sinds 2017 biedt IT Academy Noord-Nederland de leergang Programmeren aan. Gedurende deze leergang leren de deelnemers in een jaar tijd programmeren (back-end) en zijn na afronding in staat zelfstandig of in teamverband een (web)applicatie te ontwikkelen. Een van de onderdelen van de leergang Programmeren is een bedrijfsbezoek.

Tijdens het bedrijfsbezoek hebben de deelnemers kennis mogen maken met het IBM Client Innovation Center. Een van de developers van IBM vertelde over de werkzaamheden, maar vooral ook over de werkwijze van de verschillende teams. Met uitzicht op de boomhutten in de centrale hal van het kantoor mochten de deelnemers vervolgens zelf aan de slag gaan in een workshop Design Thinking. Voor bijna iedereen was dit de eerste kennismaking met deze creatieve manier van problemen oplossen. De rondleiding aan het einde van de middag schetste tot slot een duidelijk beeld van hoe ze bij IBM te werk gaan: flexibel, inspirerend, en creatief.

  • Deel