Advanced Data Science opleiding gestart

27-09-2016

Datamining, Predictive Analysis, Machine Learning en Programmeren in Python. Zomaar een greep uit de modules die de deelnemers van de opleiding Advanced Data Science de komende maanden gaan volgen bij IT Academy Noord-Nederland. Maandag 26 september startte deze groep al met een introductiedag, aangevuld met een workshop Design Thinking. In 5 maanden tijd worden deze professionals opgeleid tot data scientists die Big Data om kunnen zetten in waarde voor hun organisaties.      

Winnaar van de Workshop Design thinking
Winnaar van de Workshop Design thinking

Advanced Data Science

Met de exponentieel toenemende hoeveelheden data waar bedrijven en overheden mee worstelen is het belang van goede data scientists de laatste jaren toegenomen. Daarom ontwikkelde de IT Academy dit jaar al de opleiding Data Science. Om deze opleiding ook relevant te maken voor professionals die al veel met Big Data werken, maar de nieuwste technieken (zoals machine learning) missen, is de opleiding Advanced Data Science opgezet. Een aantal elementaire modules zijn hierin weggelaten om het aanbod relevanter te maken voor o.a. business intelligence professionals, met als positieve bijkomstigheid dat de opleiding in een korter tijdsbestek doorlopen wordt: in 5 i.p.v. 9 maanden.  


Complete data scientist

Om het vakgebied echt eigen te maken worden de deelnemers middels hoor-, werk- en gastcolleges al het nodige over de verschillende facetten van data science bijgebracht. Niet alleen databases, statistiek en programmeren worden behandeld, maar ook de juridische en ethische aspecten die van belang zijn passeren de revue.

De opleidingslocatie: Meerwold
De opleidingslocatie: Meerwold

Machine learning: De 'heilige graal' van data science

Momenteel volgen de deelnemers de module Programmeren in Python, een module waarin deze voor 'machine learning' zeer nuttige programmeertaal volop aan bod komt. Maar wat is machine learning eigenlijk? Kort gezegd is dit een techniek waarbij een algoritme wordt gebruikt om voorspellingen te doen of om nieuwe informatie te creëren op basis van grote hoeveelheden data. Volgens sommigen is dit de 'heilige graal' van data science. Hier zal de groep in januari 2017 mee aan de slag gaan alvorens de opleiding met een afsluitende opdracht in februari af te ronden.               


Deelnemers tijdens de eerste dag van de module 'Programmeren in Python'
Deelnemers tijdens de eerste dag van de module 'Programmeren in Python'
  • Deel