Het Noorden professionaliseert met Strategisch Informatiemanagement

01-02-2016

14 januari was het dan zover, 20 professionals uit het Noorden van het land sloten de leergang Strategisch Informatiemanagement van IT Academy Noord-Nederland af. Onder leiding van prof. Rik Maes van Academy for Information & Management (AI&M) kregen de deelnemers in zes dagen tijd verspreid over 3 maanden een stevige introductie in het strategisch managen van informatie. Vanwege groot succes organiseren we voor de zomer alweer de volgende editie. 

Managen onder snelveranderende omstandigheden

Voordat we een strategie voor het managen van informatie kunnen opstellen is gedegen kennis inwinnen betreffende de eigen organisatie maar zeker ook de externe omgeving cruciaal. Welke informatiestructuren zijn er binnen die organisatie? En hoe ziet het (nieuwe) informatielandschap eruit? Deze vragen werden tijdens het eerste deel van deze leergang beantwoord aan de hand van onderwerpen als Business ecosystemen & platformen, Netwerken & strategische allianties en Omgaan met nieuwe technologieën. Betreffende dit laatste onderwerp tweette Bart Groothuis, project- en informatiemanager van de Veiligheidsregio Groningen, het volgende:

 
In het tweede en derde deel van de leergang werd uitgebreid aandacht besteed aan het richten (met een focus op o.a. architecturen en governance) en het inrichten & realiseren (met o.a. een focus op taken, rollen, sourcing & concentratie) van de strategie. Met deze kennis op zak zullen deze professionals businessgericht een informatiebeleid origineel en aansprekend vorm kunnen geven en deze kunnen vertalen in effectieve implementatie ervan. 


Prof. Rik Maes

Hoogleraar informatiemanagement, met gepassioneerde belangstelling voor inspirerende vormen van leren in combinatie met filosofie, kunst, design en architectuur. Zijn Twitternaam weerspiegelt zijn insteek: hoogleerling. Rik combineert zijn diepgaande kennis over informatiemanagement met de juiste dosis humor. Het resultaat: boeiende colleges die altijd verrassen. 


Een mooie afsluiting van een prachtige leergang

Aan alle mooie dingen komt een eind en zo ook deze eerste leergang Strategisch Informatiemanagement. Wij bij IT Academy Noord-Nederland waren erg blij met de positieve en inspirerende berichten die de deelnemers naderhand met ons hebben gedeeld:  

Om het Noorden verder te professionaliseren zal er een tweede editie worden georganiseerd. U kunt hiervan op de hoogte blijven door onze opleidingenpagina en nieuwsbrief in de gaten te houden. Nog geen abonnee? Laat dan uw emailadres achter onderaan de pagina.  

  • Deel