Mooie opkomst voorlichting Make IT Work voor Noorderlink

11-04-2019

Op dinsdag 9 april organiseerde IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met Noorderlink een informatiebijeenkomst over het omscholingstraject Make IT Work. Deze bijeenkomst werd speciaal georganiseerd voor loopbaancoaches en (HR-)medewerkers van aangesloten Noorderlink organisaties. Er was een mooie opkomst en veel interesse vanuit kandidaten én bedrijven. Zij werden op de Hanzehogeschool Groningen onder andere geïnformeerd over het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, de kosten en het resultaat.

De IT Academy organiseerde voor de eerste keer in samenwerking met Noorderlink een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kwamen de ruim dertig aanwezigen meer te weten over het omscholingstraject Make IT Work. Om de krapte in het hart van de ICT-arbeidsmarkt aan te pakken is de IT Academy, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, gestart met het omscholingstraject Make IT Work. In samenwerking met NHL Steden en de Hogeschool van Amsterdam rollen zij het traject uit in het Noorden. Op 11 maart is het eerste cohort Software Engineering gestart en op 4 juni a.s. staat de tweede werkgeversmarkt gepland. De informatiebijeenkomst leverde ook goede vragen op, zoals:

Hoe kunnen kandidaten zich voorbereiden op het online assessment en de opleidingsrichtingen?

Hoe zit het met behoud van uitkering en vergoedingen tijdens het traject?

Hoe zit het met mogelijkheden voor maatwerk voor bedrijven?


Make IT Work
Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Werkzoekenden met een hbo of wo-diploma worden met behulp van een online assessment geselecteerd voor het traject. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer, Cyber Security Specialist of Data Analytics specialist.

  • Deel