Meer doen met talent

03-07-2015

Vrijdag 3 juli hebben tweedejaars Communicatie, Media en Design (CMD) studenten van de Hanzehogeschool Groningen de resultaten van een usability onderzoek gepresenteerd aan de IT Academy en internetbedrijf iWink. De website www.itacademy.nl (gebouwd door iWink) is de afgelopen maanden onderworpen aan eyetracking sessies en expert reviews die hebben geleid tot het volgende resultaat: een adviesrapport van formaat dat de gebruikerservaring nog rijker zal maken. Bovendien hebben de studenten waardevolle ervaring opgedaan en zich in de kijker gespeeld bij iWink, die op haar beurt gratis advies heeft gekregen en toekomstig talent heeft ontmoet.

Eyetracking & expert reviews

Met digitale brillen uitgerust werden de kijkpatronen van de testsubjecten geregistreerd en konden de studenten bijvoorbeeld vaststellen dat bezoekers vaak niet verder komen dan de bovenkant van de homepage. Deze zogenaamde scroll-diepte is natuurlijk erg relevant met het oog op het rangschikken en positioneren van content. Om nog verder de diepte in te gaan maakten de studenten naast deze eyetracking sessies gebruik van expert reviews. “Navraag bij usability docenten van de Hanze wees uit dat bijvoorbeeld het nieuwsbriefinschrijvingsveld in de footer teveel afleidt en dit beter tevoorschijn kan komen als een bezoeker een commitment aangaat”, zei hoofdpresentator Marnik van Ophoven tijdens de presentatie op locatie bij iWink. Al met al was het een zeer geslaagde middag voor de studenten. “Naast de praktijkervaring die we op hebben gedaan was dit ook een uitgelezen kans om contacten te leggen die over een paar jaar erg van pas zullen komen als we de arbeidsmarkt op gaan.”  


Meer doen met talent

Voor bedrijven in een markt die zo snel groeit en constant verandert als de online industrie is het aantrekken van (jong) talent cruciaal. Jurriaan Wentink, commercieel directeur bij iWink, was erg te spreken over de studenten: "Om concurrerend te blijven is het van groot belang dat we in een vroegtijdig stadium in contact komen met aanstormend talent. Dat we daarnaast gratis kwaliteitsadvies krijgen is natuurlijk mooi meegenomen”. iWink staat bekend om haar slogan ‘meer doen met internet’. Via o.a. de samenwerking met de IT Academy wordt er dus ook meer met talent gedaan. De presentatie werd bijgewoond door ongeveer 20 geïnteresseerde medewerkers en aansluitend kregen de jonge onderzoekers de kans om op een wat informelere wijze zich voor te stellen tijdens de vrijdagmiddagborrel.   


Samen groeien

IT Academy Noord-Nederland heeft naast het bieden van onderwijs en onderzoek ook een verbindende rol. Hierbij wordt sterk ingezet op de verbinding tussen kennisinstellingen en het werkveld. Deze schakel zorgt voor win-win situaties waardoor organisaties en individuen uit verschillende domeinen elkaar versterken. “De samenwerking tussen de IT Academy en iWink heeft synergie gecreëerd die ons er beter toe in staat heeft gesteld onze diensten aan te bieden”, aldus Roland Hiemstra, Programmamanager IT Academy Noord-Nederland. Iedere organisatie kan profijt hebben van zulke samenwerking. Heeft u een website die u ook graag eens onder de loep zou willen laten nemen? De IT Academy brengt u graag in contact.               


Fotografie door Marloes Borgijink
Fotografie door Marloes Borgijink
  • Deel