Meer dan 900 professionals opgeleid bij de IT Academy

20-09-2017

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is in september 2014 opgericht door verschillende organisaties om het ICT-onderwijs te vernieuwen en de regionale ICT-arbeidsmarkt te versterken. In drie jaar tijd heeft de IT Academy in samenwerking met het bedrijfsleven en verschillende kennisinstellingen toonaangevende opleidingen ontwikkeld en meer dan 900 professionals opgeleid.

Sinds de oprichting hebben ruim 90 organisaties opleidingen afgenomen bij IT Academy Noord-Nederland, waaronder de unieke opleiding Data Science die in maart van dit jaar voor de derde keer van start is gegaan. Uit deze opleiding is het kennisnetwerk Data Science ontstaan, een platform voor (aankomende) data scientists en geïnteresseerden uit Noord-Nederland om hun kennis en ervaringen te delen en zo het Data Science vak naar een hoger plan te tillen. Verder zijn de Java opleidingen (Java Development en Java voor DevOps) succesvolle trajecten die meerdere malen per jaar worden aangeboden. De nieuwste opleiding Programmeren, gaat op 22 september van start en is speciaal ontwikkeld voor studenten, professionals en werkzoekenden. De belangstelling voor deze opleiding is zo groot, dat geïnteresseerden inmiddels op een wachtlijst staan. De deelnemers van onze opleidingen komen zelfs uit andere delen van het land.  

“Onze opleidingen worden vraaggestuurd ontwikkeld. Dat doen we enerzijds met het bedrijfsleven en anderzijds met kennisinstellingen, zoals de Rijksuniversiteit Groningen”, zegt Roland Hiemstra, directeur IT Academy Noord-Nederland. Naast het in kaart brengen van de opleidingsvraag wordt er gericht onderzoek uitgevoerd naar de stand van zaken op de ICT-arbeidsmarkt. Het meest recente onderzoek gaat in op waar HBO-ICT alumni van de Hanzehogeschool werken.

Om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden biedt de IT Academy naast opleidingen zogenaamde IT Academy colleges aan. Professionals, studenten en werkzoekenden krijgen hiermee de gelegenheid om gratis top-colleges te volgen over trendsettende onderwerpen. Ook komend jaar worden weer enkele spraakmakende colleges verwacht. 

De IT Academy krijgt steeds meer bekendheid in de rest van Nederland. Gerenommeerd ICT-vakblad Computable heeft de IT Academy dit jaar wederom genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie ICT-opleider van het jaar.

  • Deel