Masterclass Lean IT een groot succes

26-05-2015

Op 21 mei jongstleden vond de masterclass Lean IT plaats en de organisatoren IT Academy Noord-Nederland en Quint Wellington Redwood kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Lean IT is een effectieve methode voor het verbeteren van de kwaliteit van producten of diensten gerelateerd aan ICT. Met een groep van +/- 20 personen ging deze gratis masterclass in het Hampshire Hotel te Groningen (opleidings- en congres centrum Meerwold) van start en de deelnemers werden tijdens de gehele ochtend op veel nieuwe inzichten getrakteerd.

Onder leiding van Frederik Schukken hebben medewerkers van verschillende organisaties interactief met elkaar gesproken over Lean IT. Onderwerpen die werden besproken waren: de kernprincipes van Lean IT, de voordelen, de valkuilen, en vooral welke kansen het biedt. De deelnemers kregen de ruimte zowel van de trainer als van elkaar te leren. Iedere organisatie loopt namelijk weer tegen andere uitdagingen aan waar cases uit voortkomen die weer van nut kunnen zijn voor een ander. Tijdens het evenement kwamen er al gauw discussies op gang en werd er waardevolle kennis met elkaar gedeeld. Vertegenwoordigde organisaties waren o.a. CJIB, RDW, Gasunie, Gasterra en NHL. Om men de kans te geven de geleerde stof te evalueren en te netwerken werd het programma afgesloten met een lunch. 

De IT Academy blijft voorlopig nog even in de ban van Lean IT. Professionals die verder willen gaan dan kennisuitwisseling en graag praktische ervaring willen opdoen kunnen 2 juni meedoen aan een interactief Lean IT spel. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de Lean IT Simulation Game pagina (Crazy Kitchen). 

De deelnemers, Quint en IT Academy Noord-Nederland kijken terug op een zeer succesvolle bijeenkomst. Naast kennisdeling is er aan nog een belangrijke pijler van succes gebouwd: het leggen van verbindingen die de sector in zijn geheel versterken. Na de SharePoint en Lean IT bijeenkomsten van dit academische jaar zullen wij na de zomer weer nieuwe masterclasses organiseren. Heeft u suggesties voor interessante onderwerpen, neem dan contact met ons op.

Fotografie door Olga Vlieg 


Deelnemende organisaties

  • Deel