Leergang Programmeren in november wederom van start

22-10-2018

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van Hanzehogeschool Groningen, start op 23 november wederom een leergang voor iedereen die aan de slag wil als developer of meer praktijkervaring op het gebied van programmeren wil opdoen. Deze succesvolle leergang gaat voor de derde keer van start en is uitgebreid met onder andere gastcolleges. Gedurende 10 maanden (één ochtend per week) leer je zelfstandig een (mobiele)applicatie ontwikkelen.

Alles is tegenwoordig online en met nieuwe technologieën en vakgebieden zoals cyber security, data science en Internet of Things digitaliseren bedrijven en overheden steeds verder. Het spreken van een programmeertaal is een belangrijke competentie voor iedereen die wil slagen in deze wereld. Deze leergang van IT Academy Noord-Nederland is uniek, laagdrempelig en in deeltijd te volgen. Programmeren is echter niet eenvoudig. Sterker nog, ook een eenvoudig programma is al snel best complex. Om een goede programmeur te worden dien je dagelijks met het vakgebied/ code bezig te zijn. De deelnemers worden uitgedaagd en de leergang is uitermate geschikt voor professionals die kennis van programmeren willen opdoen. Daarnaast is dit traject een goede stap richting een carrière in de IT. Mogelijke starterfuncties zijn bijvoorbeeld junior ontwikkelaar, software tester of DevOps engineer. Verder zijn docenten die ook programmeerles willen geven en studenten van niet ICT-gerelateerde studies die hun domeinkennis willen complementeren met digitale vaardigheden bij deze opleiding gebaat.

Het traject is in september 2017 voor het eerst van start gegaan. Inmiddels hebben deze deelnemers hun diploma in ontvangst mogen nemen. Zij zijn nu in staat om zelfstandig een webapplicatie te ontwikkelen. De leergang is in samenwerking met ervaren docenten van de Hanzehogeschool ontwikkeld, welke tevens de colleges in de leergang verzorgen. Daarnaast hebben de deelnemers de keuzemogelijkheid om gastcolleges of bedrijfsbezoeken bij te wonen. Tijdens deze colleges en bezoeken presenteren organisaties uit het Noorden zichzelf en geven voorlichting aan werkzoekenden. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de opleidingenpagina.

  • Deel