Leergang Blockchain basics succesvol van start

10-04-2018

Gisteren is de eerste editie van de leergang Blockchain basics van IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, van start gegaan. Professionals van diverse organisaties uit het Noorden gaan tijdens deze driedaagse leergang zich focussen op modellering, gebruik van een blockchain binnen een organisatie en de basisconcepten die ten grondslag liggen aan blockchain.  

Blockchain wordt gezien als een van de meest disruptieve innovaties van de afgelopen jaren. Blockchain is de technologie die onder andere Bitcoin mogelijk maakt en ervoor zorgt dat de essentiële functies van de ‘vertrouwde derde partij’(trusted third party) volledig geautomatiseerd zijn via het internet. Naast dat blockchain een technologie is, wordt het ook gezien als een manier van denken, een manier om data te organiseren en een manier om organisaties te modelleren en in te richten. Met deze leergang speelt de IT Academy in op de groeiende vraag binnen organisaties naar kennis over blockchain.

Onder leiding van dr. Herman Balsters van de blockchain kennis stichting (BKS) krijgen de deelnemers in drie dagen, één dag per week, een oriëntatie op de Blockchain, waarin twee specifieke grote applicatiegebieden worden behandeld: crypto-munten en digitale overeenkomsten. Dr. Herman Balsters wordt ondersteund door juridisch deskundige Heike Delfmann en Arnoud Berghuis, expert op het gebied van bedrijfskunde en blockchain. Na afloop van de leergang zijn de deelnemers onder andere in staat om: centrale concepten en processen te kunnen benoemen en begrijpen die een rol spelen bij blockchains, de werking van een blockchain op elementair niveau te kunnen benoemen en begrijpen en de impact te kunnen benoemen en begrijpen van het inzetten van een blockchain binnen een organisatie.  

  • Deel