Leergang Agile afgerond: Agile meer dan alleen Scrum

14-12-2017

Op 13 december hebben acht professionals de tweede editie van de leergang Agile afgerond onder leiding van Jan Salvador van der Ven en Sandra Warmolts. Tijdens zes interactieve dagen kregen de deelnemers handvatten om agile toe te passen in hun eigen werkomgeving en hun organisatie verder te professionaliseren. De deelnemers ontvingen na afloop van de leergang een certificaat van IT Academy Noord-Nederland.

Naar aanleiding van positieve ervaringen van de eerste editie en op basis van de vraag van organisaties is op 18 oktober de tweede editie van de leergang Agile gestart. Deze tweede editie is verder doorontwikkeld. Zo is onder andere Agile-scaling toegevoegd aan het programma. Verder zijn de basisprincipes van Agile, Lean, Scrum, Kanban en DevOps geen onbekende termen meer voor deze professionals. Door middel van games, opdrachten, theorie en praktijkvoorbeelden zijn zij zich nu bewust van de mogelijkheden en onmogelijkheden over hoe Agile toe te passen.

Binnen organisaties wordt agile-werken steeds meer gebruikt, echter zijn er nog voldoende uitdagingen. IT Academy Noord-Nederland heeft de leergang Agile opgezet om professionals breed op te leiden in agile, zodat zij hun organisatie verder kunnen brengen met agile-werken.  Op basis van de eerste reacties gaat de IT Academy een derde editie plannen. De data voor de volgende editie is nog niet bekend, houd hiervoor de website en nieuwsbrief van de IT Academy in de gaten.


  • Deel