Leer informatie als bron van innovatie managen

04-07-2018

Organisaties worden meer dan ooit geconfronteerd met de gevolgen van digitale transformatie. Van hen wordt innovatief vermogen en creativiteit voor de dag van morgen verwacht. Een mentale transformatie van eenieder in de organisatie. De leergang Strategisch Informatiemanagement is exclusief bedoeld voor (ervaren) business- en informatieprofessionals die hiervoor verantwoordelijk zijn. De IT Academy verzorgt deze leergang in samenwerking met de Academy for Information & Management (AI&M) van prof. dr. ing. Rik Maes.

Op 24 september start alweer de vierde editie van de leergang Strategisch Informatiemanagement. Het programma is vernieuwd en volledig up-to-date met de meest actuele kennis uit het veld. De programma’s van Rik Maes, hoofddocent van deze leergang en oprichter van AI&M, worden gekenmerkt door de mix van theorie en praktijk aangevuld met invloeden vanuit de creatieve sector. In zes intensieve trainingsdagen, verspreid over vijf maanden, worden de meest recente inzichten in informatiemanagement bijgebracht. Thema’s zoals: veranderend informatiemanagement in een veranderende wereld, digitale transformatie & ‘big data’, informatiemanagement & dienstverlening, informatiemanagement & innovatie en sturen op resultaten: batenmanagement staan centraal. De leergang bezorgt deelnemers de essentiële conceptuele kaders en handelingsvaardigheden om informatie en ICT te positioneren en als bronnen van innovatie te managen.

De werkvormen van deze leergang zijn divers, maar altijd gericht op een ontwerpgerichte en actieve uitwerking van de eerder genoemde thema’s. Gedurende de eerste vijf bijeenkomsten wordt gewerkt aan het formuleren van een opdracht die voorafgaand aan de laatste dag in klein groepsverband wordt uitgewerkt. Hier wordt (een deel van) de materie eigen gemaakt, toegepast en getoetst in de praktijk. Tijdens de laatste bijeenkomst worden de ervaringen onder begeleiding uitgewisseld, besproken en wordt het leerproces opgefrist en versterkt. Interesse of juist meer willen weten over deze leergang? Klik hier.

  • Deel