Leden Samenwerking Noord volgen workshop Agile-PRINCE2

23-06-2017

Op 7 en 22 juni organiseerde IT Academy Noord-Nederland workshops Agile-PRINCE2. Onder leiding van Sandra Warmolts wisselden projectmanagers ervaringen uit over hoe Agile en PRINCE2 elkaar aanvullen en uitsluiten. Deze workshops waren exclusief voor medewerkers van bij Samenwerking Noord aangesloten organisaties. 

De workshop Agile-PRINCE2 is opgezet in samenwerking met de projectmanagerspool van Samenwerking Noord. Agile projectmanager Sandra Warmolts startte de workshop met een introductie over Agile. Vervolgens discussieerden de deelnemers over de toegevoegde waarde van PRINCE2 als Agile goed geïmplementeerd is. In deze discussie kwamen onderwerpen aan bod zoals: een stuurgroep ten opzichte van de Product Owner en stakeholders, PRINCE2 cultuur ten opzichte van Agile cultuur, wijzigingen binnen PRINCE2 ten opzichte van wijzigingen binnen Agile scrum en een projectplan ten opzichte van de Product Backlog.

Beide sessies hebben interessante resultaten opgeleverd die teruggekoppeld worden aan de deelnemers en projectmanagerspool van Samenwerking Noord. De aanwezigen hebben meer inzicht gekregen in hoe Agile en PRINCE2 elkaar aanvullen en uitsluiten.

  • Deel