IT Academy start met omscholingstraject Make IT Work

17-10-2018

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, start met het omscholingstraject Make IT Work in het noorden van Nederland. Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een veelgevraagde IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en NHL Stenden Hogeschool start de eerste groep cursisten in het voorjaar van 2019. De IT Academy pakt op deze manier het tekort aan ICT’ers aan en speelt in op de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt.  

De ICT-werkgelegenheid in Noord-Nederland groeit. Tegelijkertijd verwachten organisaties en ondernemers in het Noorden dat de tekorten in de IT nog verder gaan toenemen. Om de krapte in het hart van de ICT-arbeidsmarkt aan te pakken gaat IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met de HvA en NHL Stenden het project Make IT Work uitrollen in het Noorden. Met Make IT Work worden hoogopgeleide werkzoekenden zonder ICT-achtergrond structureel omgeschoold naar een baan in de ICT. Zij worden omgeschoold tot software engineer, cyber security specialist of business analytics specialist. Dit maatwerk traject om zij-instromers naar specifieke functies in organisaties te leiden is een initiatief van de HvA. Het is een bewezen toonaangevend project in het westen van het land dat sinds drie jaar succesvol wordt uitgevoerd.

Werkzoekenden met een hbo-of wo-diploma kunnen met behulp van een online assessment geselecteerd worden voor Make IT Work. Organisaties uit Noord-Nederland kunnen zich aansluiten als werkgever. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben bereikt, kan de kandidaat als cursist meedoen in het omscholingstraject. Het eerste half jaar zitten zij intensief in de schoolbanken, het tweede half jaar worden zij verder opgeleid bij hun toekomstige werkgever en starten zij in een baan als IT’er bij diezelfde werkgever.

Make IT Work is een voorbeeld van de onderwijsinnovatie die nodig is om een leven lang te blijven leren in de digitale maatschappij. Daarnaast is Make IT Work door de Eurocommissaris voor digitale economie en samenleving geselecteerd als modelproject voor het aanleren van digitale vaardigheden. In het voorjaar van 2019 start IT Academy Noord-Nederland met de opleidingsrichting Software Engineering in Groningen. De verwachting is dat het project de komende jaren ook in Leeuwarden en Emmen wordt ingepland met verschillende opleidingsrichtingen. Voor meer informatie over het omscholingstraject, klik hier.  

  • Deel