IT Academy presenteert Make IT Work op Promotiedagen

08-11-2018

Op 6 en 7 november was IT Academy Noord-Nederland aanwezig tijdens de 32e editie van de  Promotiedagen in de MartiniPlaza te Groningen. Op uitnodiging van de gemeente Groningen presenteerde de IT Academy in de stand van de gemeente het omscholingstraject Make IT Work. Make IT Work levert werkgevers een gemotiveerde IT-specialist die is opgeleid volgens de laatste ontwikkelingen op de markt. Daarnaast maakt dit traject het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau. 

Nieuw tijdens deze editie van de Promotiedagen was het Inspiratie Theater. Op deze plek worden mooie initiatieven en succesvolle (noordelijke) ondernemers gepresenteerd. Onder de naam ‘Make IT Work – Jouw toekomst in de IT’ deelden initiatiefnemer van Make IT Work, Ronald Kleijn, en directeur van de IT Academy, Robin van den Berg, hun ervaringen over dit unieke traject in Noord-Nederland. Deze sessie werd speciaal georganiseerd voor werkzoekenden én werkgevers die op zoek zijn naar IT-specialisten. Tijdens de Promotiedagen wordt jaarlijks het noordelijke bedrijfsleven samengebracht.

Omscholingstraject Make IT Work
Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een veelgevraagde IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en NHL Stenden Hogeschool start de eerste groep cursisten in het voorjaar van 2019. De IT Academy pakt op deze manier het tekort aan ICT’ers aan en speelt in op de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt.  

IT Academy Noord-Nederland
IT Academy Noord-Nederland is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, Samenwerking Noord en ondersteund door de provincie-en gemeente Groningen.


  • Deel