IT Academy leidt (cyber) security specialisten op

23-05-2018

Op 8 mei 2018 is de eerste editie van de leergang Security/ Ethical Hacking gestart bij IT Academy Noord-Nederland. Het is een unieke opleiding in Noord-Nederland die professionals opleidt tot security engineer/ ethical hacker, een baan waar momenteel en in de toekomst veel vraag naar is. In negen maanden tijd staan Netwerk en applicatiebeheer, Netwerk Security, Scripten, Ethical Hacking en Security Management centraal. Dit programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Noordelijke bedrijfsleven.

Tegenwoordig is alles, maar ook iedereen verbonden aan het internet en daardoor ook ‘hackable’. De technologische ontwikkelingen gaan dan ook razendsnel en in het Noorden is er een tekort aan cyber security specialisten. Met de leergang Security/ Ethical Hacking speelt de IT Academy hierop in. Dit programma van de IT Academy kenmerkt zich door een mix van theorie en praktijk aangevuld met inspirerende gastsprekers die hun praktijkervaring delen. De deelnemers sluiten de leergang af met een opdracht waarin zij de toegepaste methodieken in de praktijk gaan brengen, zoals het uitvoeren van een pentest.

Het programma is flexibel opgebouwd en hierdoor kunnen ook ervaren professionals later in het programma instromen. Kandidaten hebben de mogelijkheid om de volledige leergang of de keuzevariant van het programma te volgen die beter bij hun ambities en ervaringen past. De keuzevariant: Ethical Hacking is voor deelnemers opgezet die aantoonbare kennis en ervaring hebben met het beheren van netwerken, waardoor zij de eerste module: Netwerk en applicatiebeheer kunnen overslaan. Deze variant start op 11 juni en instromen is nog mogelijk. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de opleidingspagina van IT Academy Noord-Nederland.    

  • Deel