IT Academy genomineerd als ICT-opleider van het jaar

10-07-2019

ICT-vakblad Computable heeft IT Academy Noord-Nederland genomineerd voor de Computable Awards 2019. Het omscholingstraject Make IT Work is voor de algemene jury reden om de IT Academy als ICT-opleider van het jaar te nomineren. In maart van dit jaar is het omscholingstraject in Noord-Nederland gestart en het traject is inmiddels ook neergestreken op het Media Park in Hilversum. Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en startte in 2015.

De voordrachten voor de Computable Awards zijn beoordeeld op het onderscheidende vermogen van de leverancier, het onderscheidende vermogen van het product en wat het bedrijf bijzonder maakt volgens de inzender. Computable laat in haar onderbouwing weten: “Onder invloed van digitalisering is de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren sterk veranderd. De vraag naar specifieke digitale vaardigheden groeit daardoor sneller dan het huidige aanbod bij kan houden. Dat het programma in goede aarde valt, blijkt uit de mededeling van de Europese Commissie die Make IT Work dit jaar bestempelde tot modelproject. De Eurocommissaris voor Digitale economie en samenleving stelde het programma zelfs als voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van het aanleren van digitale vaardigheden.” Daarnaast heeft Make IT Work in Noord-Nederland een positief besluit ontvangen voor de Human Capital-aanvraag. Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en de drie noordelijke provincies subsidiëren het project voor de komende drie jaar. SNN noemde het een voorbeeldproject voor Noord-Nederland.

De IT Academy en de HvA werken nauw samen op het gebied van IT-onderwijs. Zo heeft de IT Academy het succesvolle project Make IT Work overgenomen van Amsterdam en maakt de HvA een start met de IT Academy Amsterdam. Het is voor de IT Academy de derde keer dat zij genomineerd is voor deze prijs. De stemprocedure is inmiddels gestart. De publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. De winnaar wordt op 29 oktober tijdens een spectaculaire show bekend gemaakt. Stemmen op Make IT Work? Klik hier

  • Deel