IT Academy colleges: Functioneel beheer goed bezocht

05-12-2019

Op dinsdag 3 december vond de twaalfde editie van IT Academy colleges plaats. Deze editie stond in het teken van Functioneel beheer. Een interactief college voor ruim 40 aanwezigen die afkomstig waren van verschillende organisaties uit Noord-Nederland. De deelnemers kregen concrete tools en handvatten aangereikt voor de vragen en uitdagingen waarmee Functioneel beheerders dagelijks te maken hebben.

IT Academy colleges: Functioneel beheer stond onder leiding van Daniël E. Brouwer, auteur van ‘Het handboek voor de Functioneel Beheerder’ en docent van de vakopleiding Functioneel beheer. Daniël begon met een informatief gedeelte, waaronder de activiteiten die een Functioneel beheerder uitvoert. Tijdens het interactieve gedeelte van het college gingen de deelnemers zelf aan de slag. In vijf verschillende groepen hebben zij gekeken naar de verspillingen in de informatievoorziening ‘voegt het waarde toe of niet’. Plenair presenteerden zij na afloop de resultaten.

Functioneel beheerders zijn er in vele soorten en maten, dat bleek ook uit de bezoekers die aanwezig waren tijdens het college. Van applicatiegerichte specialisten tot breed georiënteerde generalisten. Allemaal echter met hetzelfde doel: zorgen voor een betrouwbare, wendbare, schaalbare en innovatieve informatievoorziening voor de gehele organisatie.

De vakopleiding Functioneel beheer
Op 3 februari start bij IT Academy Noord-Nederland de vakopleiding Functioneel beheer. Deze nieuwe opleiding bestaat uit tien modules verspreid over vijf dagen.  Tijdens iedere module krijgen deelnemers concrete handvatten aangereikt om theorie en tools direct te vertalen naar de praktijk. Gedurende de opleiding gaan de deelnemers hiermee aan de slag. Het traject is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren Functioneel beheerder. Benieuwd naar de modules en de overige lesdata? Klik hier voor meer informatie.

  • Deel