Internet of Things Workshop

28-10-2015

Internet of Things (IoT) is in korte tijd getransformeerd van mediahype tot technische toepassing die grote kansen biedt voor het bedrijfsleven en overheden. Het verbinden van apparaten middels het internet creëert bijvoorbeeld kansen voor het verbeteren van diensten doordat de prestaties van apparaten veel beter gemonitord en op elkaar afgestemd kunnen worden. IT Academy Noord-Nederland organiseert op 25 november in samenwerking met KPN Consulting een inspiratiesessie over Internet of Things. Tijdens deze gratis workshop gaan we u laten zien wat Internet of Things is, wat er mee mogelijk is en wat we de komende tijd mogen verwachten.  

KPN introduceert dit jaar laagfrequent netwerk technologie (LoRa) die het mogelijk maakt om verschillende M2M (machine-to-machine) toepassingen met het internet te verbinden. Hiermee kan bijvoorbeeld flexibele straatverlichting op afstand bestuurd worden, kan het verkeer slimmer worden gecoördineerd en is het mogelijk gerobotiseerde productie efficienter te laten verlopen. Ook het MKB heeft Internet of Things omarmd. In Groningen wordt bijvoorbeeld hard aan de weg getimmerd door cloud telefonie bedrijf Voys die in de vorm van het Things Network Groningen samen met andere organisaties in de stad een IoT network opzet.

Kortom, IoT leeft en hoe snel organisaties in kunnen spelen op de kansen die het biedt hangt sterk samen met de kennis die zij in huis hebben m.b.t. Internet of Things. Tijdens de workshop op 25 november zult u zelf uw eigen Internet of Things oplossing bouwen en sluiten we de dag af met een brainstorm sessie over wat wij met elkaar zouden kunnen bedenken qua toepassingen omtrent Internet of Things. Wij hopen dat we u aan het einde van de dag vol inspiratie naar huis laten gaan met allerlei ideeën omtrent Internet of Things in uw werk.


 
  • Meer weten of je gelijk inschrijven?

  • Deel