Interactief college over de rol van technologie in de toekomst

21-02-2018

De zevende editie van IT Academy colleges stond op 20 februari in het teken van Future of Technology. Dertig professionals, studenten en werkzoekenden waren aanwezig tijdens dit interactieve college verzorgd door Ilja Plutschouw.  Tijdens het college werd ingegaan op technieken als Augumented Reality (AR), Machine Learning en Conversational User Interfaces en de ontwikkelingen hiervan. IT Academy Noord-Nederland organiseerde deze editie in congres- en vergaderruimte Hét Kasteel dat beschikbaar is gesteld door Noorderpoort.

Spreker Ilja Plutschouw, docent Communication & Multimedia Design (CMD) en onderzoeker bij het lectoraat User-Centered Design van de Hanzehogeschool Groningen, deelde tijdens het college zijn kennis over de nieuwste technologieën. Het college startte met een online tooling om te achterhalen welke technologieën de deelnemers kenden en toepassen in hun huidige werk. Hieruit bleek dat vooral Blockchain, Internet of Things en Machine Learning populaire topics zijn. Vervolgens ging Ilja in op AR en Machine Learning: over hoe de grote bedrijven (zoals Apple, Google, Amazon) deze technologieën gebruiken en wat de verwachtte ontwikkeling hiervan zijn. Dit leverde voornamelijk op het gebied van ethiek interessante discussies op.

Na de pauze stond Conversational User Interfaces centraal. Conversational User Interfaces kent vele toepassingen, denk hierbij aan: agenda’s, home automation, zelfrijdende auto’s en shopping. Ook passeerden de spraakgestuurde virtuele assistenten als Siri, Google Now, Alexa en Cortana de revue. Samen met de deelnemers werd gesproken over wat zij acceptabel vinden en de beheerdersrol van deze technologieën. Het college werd afgesloten met een netwerkborrel.  

  • Deel