Global Talent IT Traineeship

01-06-2018

Voor noordelijke IT-bedrijven die op zoek zijn naar kandidaten voor IT functies is het Global Talent IT Traineeship ontwikkelt. Het tekort aan IT’ers groeit enorm en dit programma biedt de mogelijkheid om verder te kijken dan de lokale kweekvijver. Met steun van onder meer IT Academy Noord-Nederland, Samenwerking Noord, het International Welcome Center North (IWCN) en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) is het Global Talent IT Traineeship ontwikkeld. De IT Academy gaat voor dit traject drie maanden de trainees opleiden.    

De studentenorganisatie AIESEC heeft het plan bedacht om noordelijke IT bedrijven en Europese IT-talenten samen te brengen. AIESEC is een internationale studentenorganisatie die actief is bij meer dan 1700 universiteiten in 124 landen. Bij het Global Talent IT Traineeship worden de ondernemers ontzorgd en worden alle obstakels die komen kijken bij internationale werving weggenomen.

“Voor bedrijven in het Noorden is het een zeer aantrekkelijk initiatief, want AIESEC zorgt dat zij volledig worden ontzorgd!”, aldus Samenwerking Noord-voorzitter Fred Hassert. “De IT Academy zorgt voor de opleiding en AIESEC neemt de begeleiding op zich. Je hoeft ze dan alleen nog maar tijdelijk in dienst te nemen tegen een voor werkgevers in Noord-Nederland relatief laag salaris.” Bekijk hiervoor ook de flyer.

Startbijeenkomst

Op 21 juni aanstaande wordt het project officieel gepresenteerd tijdens een startbijeenkomst in Het Kasteel aan de Kraneweg in Groningen. Ondernemers die meer over het internationale traineeship willen weten, zijn hier welkom. Daarnaast kunnen zij voor meer informatie terecht bij AIESEC (groningen@aiesec.nl  of 050-363 7927).  

  • Deel