Geslaagd college Big Data & Recht

20-01-2017

Afgelopen donderdagmiddag vond de tweede editie van IT Academy colleges plaats georganiseerd door IT Academy Noord-Nederland. mr. Koen Konings van ZENN Advocatuur nam de deelnemers en kijkers mee langs de juridische kant van Big Data. Naderhand was er een drukbezochte netwerkborrel. De locatie van deze tweede editie was congres- en vergaderruimte Het Kasteel, beschikbaar gesteld door Noorderpoort. 

De aanwezigen kregen inzichten in wat is toegestaan bij het gebruiken van datasets met gegevens van derden. Ook het belang van databanken-& auteursrecht en de regels omtrent bescherming van persoonsgegevens passeerden de revue. Het gebruik van Big Data en de grenzen die het recht hieraan stelt, dat wrikt in veel gevallen. Een belangrijk punt dat uit het college voortkwam is dat bewustwording over die grenzen cruciaal is voor iedereen die zich met Big Data bezighoudt. De regelgeving is constant in ontwikkeling en verdient de grootst mogelijke aandacht van zowel bedrijven als burgers. 


Livestream IT Academy colleges

Het college was in heel Nederland live te volgen via de Groninger Internet Courant, onze website en social media kanalen. Met meer dan 340 views op YouTube en 3000 bereikte personen op Facebook tot nu toe kan gesteld worden dat ook buiten de collegezaal meer bewustwording en kennis rondom dit thema is gecreëerd. 

Bekijk hier de video over IT Academy colleges: Big Data en Recht. 

 


  • Deel