Eerste leergang Blockchain basics afgerond

25-04-2018

Op maandag 23 april heeft een enthousiaste groep professionals de driedaagse leergang Blockchain basics succesvol afgerond. Onder leiding van dr. Herman Balsters, van de blockchain kennis stichting (bks), hebben zij zich gefocust op modellering, het gebruik van een blockchain binnen een organisatie en de basisconcepten die ten grondslag liggen aan een blockchain. Medewerkers van diverse organisaties uit de drie Noordelijke provincies volgden deze eerste editie. De leergang is opgezet door IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met bks.

Blockchain wordt gezien als een van de meest disruptieve innovaties van de afgelopen jaren en is de technologie die onder andere Bitcoin mogelijk maakt. Dat blockchain trending en actueel is, bleek al op 5 tot en met 8 april. Groningen stond in het middelpunt van het grootste en meest uitdagende blockchain hackathon evenement van de wereld. Ook de vraag binnen organisaties naar kennis over deze relatief nieuwe technologie groeit. Met de leergang Blockchain basics wordt hierop ingespeeld.

Dr. Herman Balsters van de blockchain kennis stichting (bks) verzorgde de inhoud van de leergang Blockchain basics. Dr. Herman Balsters is tijdens deze driedaagse leergang ondersteund door juridisch deskundige Heike Delfmann en Arnoud Berghuis, expert op het gebied van bedrijfskunde en blockchain. De deelnemers zijn nu bekend met centrale concepten en processen die een rol spelen bij blockchains, de werking van blockchain op elementair niveau en de impact van het inzetten van een blockchain binnen een organisatie. Deze kennis is noodzakelijk omdat de opkomst van blockchain-toepassingen enorme potentie heeft. Het is dan ook belangrijk dat we inzichtelijk en begrijpelijk maken hoe deze technologie in elkaar zit en hoe dit een positieve bijdrage kan leveren aan de samenleving.

  • Deel